Municipis amb encant a l'hivern: Prullans

El municipi de la Cerdanya manté les cases de pedra i teulades de pissarra

Quan ja queda poc perquè s'acabi l'hivern, i tot i que encara hi ha vigents restriccions a la mobilitat per aturar l'expansió del coronavirus, seguim el nostre recorregut per alguns dels municipis catalans amb més encant durant els mesos de més fred. Un recorregut que ens permet fer llista per descobrir-los quan la situació sanitària ho permeti.

Després de descobrir Llívia, Gósol, Conesa, Tavertet, Camprodon, Paüls, Peratallada, Beget i Farena, avui descobrim Prullans.

Així, per descobrir aquest municipi amb encant, ens hem de traslladar fins a La Cerdanya, a la província de Lleida. Aquí trobem Prullans, un municipi inclòs dins de Xarxa de Pobles amb Encant de Lleida, situat a 1.096 metres sobre el nivell del mar, i que destaca especialment per ser el "Mirador de la Cerdanya", per les seves impressionants vistes sobre la vall i la Serra del Cadí.

Un poble que compta amb un parell de centenars d'habitants i que, amb el pas del temps, ha mantingut la seva essència, amb cases de pedra i teulades de pissarra.

Vista general de Prullans

Vista general de Prullans

La història hi és ben present a la vila. I és que la zona ha estat un lloc habitat des dels temps primitius. Entre les restes que s'han trobat destaquen els dòlmens d'Orèn, la cova d'Anes, la Balma de el vessant esquerra del Torrent d'Ataló, i el jaciment del bronze final, al ben mig del poble. Uns primers vestigis de civilització a Prullans que encara avui són visibles per als visitants.

 

I si seguim pel patrimoni de la vila, no podem deixar de destacar l'Església de Sant Esteve, la qual és l'església parroquial de Prullans, d'origen romànic, i amb un campanar de torre construït posteriorment. També cal destacar la Torre dels Barons, seu de la baronia de Prullans, que ha estat ocupada per diferents llinatges i actualment és propietat privada.

Tot plegat, envoltat per una natura que captiva i convida a fer llargues passejades per la zona, i una gastronomia que no us deixarà indiferents. Preneu nota per quan es pugui visitar!

Més informació
 
Destaquem