Municipis amb encant a l'hivern: Tavertet

L'entorn natural de la vila ofereix paratges excepcionals amb cingles i boscos

Catalunya compta amb innumerables paratges que durant els mesos d'hivern adquireixen un encant espacial. També molts municipis que es converteixen en pobles de postal durant aquesta època de l'any. I tot i que les restriccions actuals per aturar l'expansió del coronavirus no permeten poder visitar-los actualment, sí que està bé tenir-los en compte per quan sigui possible tornar a fer escapades per gaudir del temps lliure als racons amb encant de Catalunya.

Amb aquest propòsit, aprofitem aquests dies per recórrer alguns d'aquests pobles per fer llista de pendents per quan la situació sanitària ho permeti. Després de descobrir Llívia, Gósol i Conesa, avui ens traslladem fins a Tavertet.

Entre el Collsacabra i Les Guilleries, a la comarca d'Osona, es troba el municipi de Tavertet, envoltat d'un espectacular entorn natural amb cingles i boscos frondosos. És per això que esdevé el punt de partida perfecte per fer sortides a caminar tant en família com de nivell més professional. D'aquest entorn singular destaquen especialment els torrents que baixen del Collsacabra, oferint espectaculars salts d'aigua com els salts del Noguer i del Molí Bernat, la Cua de Cavall o el Salt del Sallent.

Cingles de Tavertet

Cingles de Tavertet

 

Tampoc es pot deixar de visitar el Mirador pla del Castell, des d'on gaudir d'una fantàstica vista del pantà de Sau, les Guilleries i el Montseny, o la Cova del Serrat del Vent, una de les coves més llargues del món en terreny de gres. També cal gaudir dels Cingles de Tavertet, una formació rocosa coneguda arreu del món amb parets que s'enlairen 400 metres per sobre del pantà de Sau, i el Dolmen de Sant Corneli, situat just al costat de l'ermita de Sant Corneli.

Un poble, el de Tavertet, que manté el seu encant inicial, quan únicament hi havia tres carrers a la vila, el de Dalt, el del Mig i el de Baix. Així, el nucli urbà conserva 48 cases autòctones bastides entre els segles XVII i XVIII, les quals formen un conjunt que ha estat declarat Bé d'Interès Cultural. D'entre les construccions destacables de la vila, hi trobem l'església romànica de Sant Cristòfol, i l'ermita romànica de Sant Miquel de Serrarols, entre altres.

Ja teniu ganes de descobrir-ho?

Més informació
 
Destaquem