Municipis amb encant a l'hivern: Farena

Les cases de pedra i els carrers costeruts dibuixen un poble típicament de muntanya

Abans que s'acabi l'hivern, seguim amb el nostre recorregut pels municipis catalans amb més encant durant aquesta època de l'any. Si bé les restriccions actuals per aturar el coronavirus no ens permeten, segurament, visitar-los actualment, us convidem a fer-ne una llista de pendents per quan la situació sanitària ho permeti.

Després de descobrir Llívia, Gósol, Conesa, Tavertet, Camprodon, Paüls, Peratallada i Beget, avui visitem Farena.

A la comarca de l'Alt Camp trobem l'entitat de població de Farena, que pertany al municipi de Mont-ral. Un municipi a les muntanyes de Prades que es caracteritza per presentar l'esquema característic d'un poble de muntanya. Així, el nucli urbà presenta un important desnivell, i no s'hi pot accedir amb cotxe.

Per arribar-hi, ho fem des de La Riba, per una carretera forestal que destaca per la seva riquesa en flora i fauna. Un cop a Farena, les cases de pedra natural restaurades dibuixen el perfil de la vila, principalment d'estiueig, i on el riu Brugent acostuma a atreure força banyistes. A l'hivern, però, és un poble pràcticament deshabitat.

 

Pel que fa al patrimoni de la vila, a més de gaudir de les cases i carrers tradicionals d'un poble de muntanya, a Farena es poden visitar les restes de l'antic castell, als estables de Can Vilalta, on encara es poden veure alguns dels murs, i l'església romànica de Sant Andreu, que té un mural pintat el 1946 per Anton Català i Gomis.

Més informació
 
Destaquem