Flexibilització d'algunes restriccions a partir del 8 de març

Els principals canvis estan en la restauració, el lleure i l'esport

Des d'aquest dilluns, dia 8 de març, es flexibilitzen algunes de les restriccions vigents a Catalunya per contenir l'expansió del coronavirus. Així, la Generalitat de Catalunya decidia flexibilitzar algunes de les restriccions en àmbits com la restauració, l'esport, la cultura, el lleure o l'educació. Unes restriccions que es revisaran setmanalment com ve sent habitual.

Entres els canvis que entraran en vigors aquest dilluns, dia 8, destaca el fet que bars i restaurants podran obrir de manera continuada des de les 7.30 h i fins a les 17 h, les universitats reprenen les classes presencials (amb un 30% de l'aforament), i s'amplien les extraescolars i activitats de lleure a la gent jove i a Secundària.

Igualment, en trobades socials, es mantenen els grups de sis persones, però no es limita a dues bombolles, i es podrà reprendré l'activitat presencial per a majors de 60 anys relacionades amb l'activitat física o tallers de memòria als centres cívics (sempre a l'aire lliure i amb un màxim de sis persones).

Pel que fa a l'esport, es podran obrir els vestidors de les instal·lacions esportives, i es reprenen les competicions esportives federades a partir de 16 anys. A més, es reprenen els actes culturals en museus, biblioteques i sales d'exposicions, amb les limitacions d'aforament del 50%.

 

Compartim el resum fet a les xarxes socials per Protecció Civil.

 

 
Destaquem