Municipis amb encant a l'hivern: Gósol

En aquest municipi enmig de les muntanyes del Berguedà hi va estar l'artista Picasso

Durant els mesos d'hivern, molts municipis de Catalunya adquireixen un encant especial. Pobles catalans que, amb el fred, es converteixen en una autèntica imatge de postal. Tot i les restriccions actuals per contenir la pandèmia generada pel coronavirus, no volem deixar de repassar alguns d'aquests municipis, per poder fer llista per visitar-los quan la situació ho permeti, i mentrestant, conèixer quin és el seu encant. Si bé fa uns dies coneixíem Llívia, avui viatgem fins a Gósol, al Berguedà.

Com dèiem, Gósol es troba al nord-oest del Berguedà, a la província de Lleida, és la porta d'entrada al Pedraforca i està envoltat per la Serra del Cadí. Un municipi amb un entorn natural que captiva, però que també disposa d'un patrimoni cultural singular.

D'aquest patrimoni cultural destaca l'entorn del castell, del segle XI, que està inclòs dins la ruta del Camí dels Bons Homes, i del qual encara es pot veure part del recinte emmurallat. També l'església de Santa Maria del Castell de Gósol, l'ermita del Roser, la de Santa Margarida, i l'església de Sant Francesc de Sorribes, entre altres, així com la Plaça Major, o el Museu Etnogràfic.

A més, en aquestes muntanyes s'hi refugià l'artista Picasso, passant-hi llargues temporades que van deixar a la vila un llegat artístic que es pot descobrir al Centre Picasso, on es poden veure obres realitzades per l'artista durant la seva estada a la població o relacionades amb el municipi.

 

I ara que ja coneixem les singularitats d'aquest municipi, preneu nota per quan es pugui visitar!

Més informació
 
Destaquem