Municipis amb encant a l'hivern: Llívia

El municipi està ubicat en territori francès, però pertany a Catalunya

Quan arriba l'hivern, són molts els municipis de Catalunya que adquireixen un encant especial. Pobles que esdevenen una autèntica imatge de postal, i que fan les delícies de qui els visiten. Tot i les restriccions actuals per contenir la pandèmia generada pel coronavirus, no volem deixar de repassar-ne alguns, per poder fer llista per visitar-los quan la situació ho permeti, i mentrestant, conèixer quin és el seu encant.

Comencem pel municipi de Llívia. Un poble que es troba en territori francès, però que pertany a Catalunya. Situat a 1.224 metres sobre el nivell del mar, era l'antiga capital de la Cerdanya, i el municipi està format per Llívia i diversos agregats, com són Cereja, Gorguja, Gorguja Petita (Mas Travis) i el Mas Jonquer.

 

Passejar per Llívia és passejar per la història. I és que el nucli antic de la vila de Llívia està declarat com a bé cultural d'interès nacional en la categoria de conjunt històric. Els seus carrers i la seva església són un dels principals atractius del municipi. Així, la torre de Bernat de So i l'església són testimonis del seu passat medieval. Sense oblidar la farmàcia Esteve, considerada la farmàcia més antiga d'Europa i que actualment és un museu de propietat municipal amb col·leccions valuosíssimes de caixes, pots i instruments de laboratori, a més d'una important biblioteca.

I més enllà del municipi, l'entorn natural també esdevé un gran atractiu. En els paratges d'alta muntanya que la vila conserva al Baix Carlit i al Bac de Llívia es pot gaudir d'estanys, llacs com els de les Bulloses, boscos i prats que conviden a caminar i practicar diferents esports per gaudir de la natura. 

Més informació
 
Destaquem