Municipis amb encant a l'hivern: Beget

Una visita obligatòria en aquesta vila és l'església romànica de Sant Cristòfol

Seguim el nostre itinerari pels pobles amb encant a l'hivern arreu de Catalunya. I tot i que les restriccions actuals per aturar l'expansió del coronavirus no permeten poder visitar-los actualment, sí que està bé tenir-los en compte per quan sigui possible tornar a fer escapades per gaudir del temps lliure als racons amb encant de Catalunya.

És per això que aprofitem aquests dies per recórrer alguns d'aquests pobles per fer llista de pendents per quan la situació sanitària ho permeti. Després de descobrir LlíviaGósolConesaTavertetCamprodonPaüls i Peratallada, avui fem parada a Beget.

Si visitem la Vall de Camprodon, són molts els espais que captiven duran els mesos d'hivern (i tot l'any!). Entre ells, el petit poble medieval de Beget, situat a la capçalera del riu de Llierca. Una vila amb una vintena d'habitants que convida a perdre's entre els seus carrers de pedra, els dos ponts medievals que hi ha a la vila, i les singulars cases caracteritzades pels seus balcons de fusta. Un pobre que esdevé de pessebre ara que l'hivern és viu, sent un paisatge de postal que no deixa indiferent.

Gorges de Beget

Gorges de Beget

 

En aquest municipi, a més, no podem deixar de visitar l'església romànica de Sant Cristòfol, que amaga la Majestat de Beget, una talla de fusta policromada del segle XII de gairebé dos metres d'alçada, i també retaules barrocs i gòtics.

I l'entorn natural del municipi esdevé també un gran atractiu per als amants del senderisme. A més, val la pena anar fins a les gorges de Beget, tres grans basses situades als afores del nucli en direcció a Oix, a la riera de Salarsa. No ve de gust banyar-s'hi a l'hivern, però la passejada ajuda a recarregar les piles!

Així que ja ho sabeu, preneu nota per quan la situació ho permeti!

Més informació
 
Destaquem