Petits canvis en les restriccions a Catalunya a partir de l'1 de març

Les modificacions afecten principalment l'activitat comercial

A partir de l'1 de març entren en vigor a Catalunya algunes modificacions de les mesures especials de contenció de la COVID-19. La tímida millora en les actuals dades epidemiològiques a Catalunya ha portat el Procicat a modificar alguns dels aspectes que ja recollien les resolucions generals anteriors aquest divendres, 26 de febrer. Els canvis afecten directament l'obertura de centres comercials. El nou paquet de mesures estarà vigent durant 7 dies.

Així, un dels principals canvis és que a partir de dilluns, 1 de març, reobriran els centres comercials entre setmana i també les grans botigues, amb aforament limitat. En aquest últim cas, hauran de reduir la superfície comercial a 400 metres quadrats. Els restaurants que estiguin dins de centres comercials es mantindran tancats.

El Procicat també ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla, i està previst que els alumnes de segon curs d'universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març.

Pel que fa a l'esport, les classes a l'interior de gimnasos podran desenvolupar-se amb fins al 30% d'aforament, independentment del nombre d'alumnes, i a l'exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines.

 

Pel que fa a la Setmana Santa, el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha dit que encara falta més d'un mes i, en cas de pandèmia, "és molt difícil fer previsions".

D'altra banda, es mantenen la resta de mesures ja en vigor, com ara el confinament comarcal i els horaris en la restauració, que podran seguir obrint de 7:30 h a 10:30 h i de 13 h a 16:30 h, tant les terrasses com a l'interior. El toc de queda tampoc no varia i continua vigent entre les 22 h i les 6 h.

Podeu consultar totes les mesures en aquest enllaç.

 
Destaquem