Municipis amb encant a l'hivern: Peratallada

La vila mostra el costat més medieval de la Costa Brava

Ara que l'hivern encara és viu, hi ha molts municipis a Catalunya que tenen un encant ben especial durant els mesos de baixes temperatures. I tot i que les restriccions actuals per aturar l'expansió del coronavirus no permeten poder visitar-los actualment, sí que està bé tenir-los en compte per quan sigui possible tornar a fer escapades per gaudir del temps lliure als racons amb encant de Catalunya.

És per això que aprofitem aquests dies per recórrer alguns d'aquests pobles per fer llista de pendents per quan la situació sanitària ho permeti. Després de descobrir Llívia, Gósol, Conesa, Tavertet, Camprodon i Paüls, avui descobrim Peratallada.

Situat al Baix Empordà (Girona), aquest poble ofereix la possibilitat d'endinsar-se en el costat més medieval de la Costa Brava. I és que Peratallada té múltiples conjunts arquitectònics d'època medieval. No en va, va ser declarat conjunt històric-artístic íntegrament.

D'entre tots aquests conjunts, destaquen especialment el castell, l'Església de Sant Esteve de Peratallada (fora del poble), i la plaça de les Voltes. Però tot el municipi està impregnat d'aquest esperit medieval, ja que conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers empedrats i estrets, amb nombrosos entrants i sortints. I no es poden oblidar les impressionants valls de les muralles, fossat excavat a la roca viva.

 

No deixeu de visitar la vila així que la situació sanitària ho permeti. Us encantarà!

Més informació
 
Destaquem