I ja és Nadal!

El 25 de desembre se celebra Nadal, a Catalunya, i arreu del món

I un any més, aquest diumenge, 25 de desembre, és Nadal. I després de dos anys atípics, sembla que aquest cop el podem gaudir amb normalitat. Després de dies de llums de colors als carrers, compres d'última hora, i preparatius dels àpats nadalencs, avui és dia de trobar-se amb la família i gaudir d'aquestes dates carregades de màgia i de tendresa.

Els més petits, esperen els seus regals. El Tió potser ja ha cagat (o ho farà durant el dia d'avui), i tots plegats esperem gaudir d'una jornada ben bonica al costat d'aquells a qui estimem.

Però, per què se celebra (i com) Nadal?

Nadal és una festa d'origen religiós en la qual es commemora el naixement de Jesucrist, però que té un origen pagà, per la seva coincidència amb el solstici d'hivern, moment en el qual el dia comença a allargar-se.

I Nadal, com totes les festes a casa nostra, és una festa carregada de tradicions. A Catalunya, el 25 de desembre, Nadal, és típic fer un gran àpat familiar on, tradicionalment, es menja sopa de galets amb escudella i carn d'olla, pollastre rostit o farcit, neules i torrons, i tot regat amb un bon cava. La sobretaula acostuma a ser llarga, fent cagar el Tió, si no s'ha fet la nit abans, i els infants recitats poemes, versos infantils, i la cantada de nadales.

I la celebració continua l'endemà, 26 de desembre, amb Sant Esteve. I com mana la tradició, tampoc hi falta un bon àpat. Aquest cop, però, se serveixen canelons, tradicionalment per aprofitar les restes del dia de Nadal.

Que gaudiu d'un bon dia de Nadal, i que la màgia i la tendresa no s'acabi!

Més informació
 
Destaquem