Cuina de Nadal: Sopa de galets i carn d'olla

Per Nadal, no pot faltar un bon plat de sopa a les taules catalanes

La gastronomia catalana per Nadal està plena de receptes tradicionals que han mantingut la tradició dels àpats d'aquestes fetes amb el pas dels anys. Sense cap dubte, un dels clàssics d'aquests dies nadalencs és la Sopa de galets i carn d'olla. T'expliquem com fer-la!

INGREDIENTS:

  • 3 óssos de vedella
  • 200 grams de cansalada viada
  • 3 peus de porc
  • ½ gallina
  • 100 grams de carn magra de porc
  • 200 grams de botifarra de perol
  • 200 grams de botifarra negra
  • 2 pastanagues
  • ½ col d'hivern
  • 1 nap
  • 100 grams de galets grans
  • 6 litres d'aigua
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

  • Comencem per netejar bé la carn amb aigua abundant, i, en una olla, li fem un primer bull.
  • En una olla gran, posem aquesta carn, la cansalada i el nap.
  • Afegim els 6 litres d'aigua, i ho deixem bullir a foc lent durant 4 hores.
  • Passat aquest temps, afegim a l'olla la col i la pastanaga, i també les botifarres.
  • Ho deixem coure 20 minuts més.
  • Quan ja estigui tot cuit, traiem tota la carn de l'olla.
  • Traiem els ossos, i la tallem a trossets petits.
  • Traiem també les verdures, i les tallem també a trossets.
  • Amb el caldo, el salpebrem, i el colem.
  • Coem els galets 10 minuts (o el temps indicat pel fabricant).
  • A l'hora de servir, emplatem la sopa i afegim carn d'olla i verdures al plat. Podem fer-ho en forma de pilota elaborada amb la carn i les verdures.

Bon profit!
 

 
Més informació
 
Destaquem