És Nadal!

El 25 de desembre se celebra Nadal

Tot i les incerteses dels darrers dies, i la situació atípica que es viu a conseqüència de la pandèmia, avui és 25 de desembre, i és Nadal. Després de dies de llums de colors als carrers, compres d'última hora, i preparatius dels àpats nadalencs, avui és dia de trobar-se amb la família i gaudir d'aquestes dates, sempre tenint en compte les mesures sanitàries establertes.

Els més petits, esperen els seus regals, el Tió potser ja ha cagat (o ho farà durant el dia d'avui), i tots plegats esperem gaudir d'una jornada ben bonica.

Nadal és una festa d'origen religiós en la qual es commemora el naixement de Jesucrist, però que té un origen pagà, per la seva coincidència amb el solstici d'hivern, moment en el qual el dia comença a allargar-se.

Les tradicions

A Catalunya, el 25 de desembre, Nadal, és típic fer un gran àpat familiar on, tradicionalment, es menja sopa de galets amb escudella i carn d'olla, pollastre rostit o farcit, neules i torrons, i tot regat amb un bon cava. La sobretaula acostuma a ser llarga, fent cagar el Tió, si no s'ha fet la nit abans, i els infants recitats poemes, i la cantada de nadales.

I la celebració continua l'endemà, 26 de desembre, amb Sant Esteve, dia 26 de desembre. I com mana la tradició, tampoc hi falta un bon àpat. Aquest cop, però, se serveixen canelons, tradicionalment per aprofitar les restes del dia de Nadal.

Que gaudiu d'un bon dia de Nadal!

Més informació
 
Destaquem