Cuina de Nadal: Canelons per Sant Esteve

La tradició gastronòmica de Nadal a Catalunya diu que el 26 de desembre es mengen canelons

Seguim el nostre recorregut pels àpats tradicionals de Nadal a Catalunya per preparar unes festes genials a taula, i després d'aprendre com preparar un boníssim pollastre i una sopa de galets, avui preparem els tradicionals canelons que es mengen per Sant Esteve.

INGREDIENTS:

  • 500 grams de carn de vedella
  • 500 grams de carn de pollastre
  • 500 grams de carn de porc
  • 1 llauna de foie-gras
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 1 cabdell d'alls
  • 100 grams de tomàquet fregit
  • 5 cullerades de farina
  • Beixamel
  • Formatge ratllat
  • Farigola, romaní, sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Netegem i pelem la pastanaga i la ceba i l'especiem juntament amb la carn.
  • Posem un rajolí d'oli i ho fornegem tot junt a 150 graus durant una hora.
  • Un cop cuit, piquem la carn i les verdures sense que quedi massa petit.
  • Tallem mitja ceba a quadrets i la sofregim amb el suc de coure la carn fins que quedi transparent. Afegim el tomàquet, la carn triturada i el foie-gras.
  • Incorporem la farina sense deixar de remenar, i després la llet.
  • Quan la pasta es desenganxi de la paella, ja estarà llesta.
  • Tot seguit, s'ha de bullir la pasta i després deixar-la reposar en aigua freda, per assecar-la posteriorment amb un drap de cuina.
  • Anem farcint els canelons i col·locant-los en una safata de forn fregada amb oli d'oliva.
  • Quan la safata estigui plena, cobrim els canelons amb beixamel i hi posem formatge ratllat a sobre.
  • Fornejar fins que es gratinin, i llestos per servir!
 
Més informació
 
Destaquem