Cuina de Nadal: Pollastre de Nadal al forn

Les tradicions nadalenques inclouen una rica i variada gastronomia a Catalunya

S'acosten les festes de Nadal, i aquest és un moment en el qual la gastronomia pren un paper rellevant. Àpats carregats de tradició que porten el millor de la nostra cuina a les nostres taules per fer que les festes siguin rodones.

Durant els pròxims dies aprendrem com fer alguns dels àpats tradicionals de Nadal a casa nostra. Comencem per fer un boníssim pollastre de Nadal al forn.

INGREDIENTS:

  • 1 pollastre de pagès sencer net
  • 2 cebes
  • 1 beina de canyella
  • 1 raig de conyac
  • Oli
  • Llard
  • Sal i pebre negre
  • Herbes aromàtiques
  • Fruites variades (préssec sec, panses, prunes seques remullades, orellanes...)

ELABORACIÓ:

  • Mentre escalfem el forn, comencem per untar el pollastre amb llard.
  • El salpebrem i el posem en una rostidora fonda, prèviament untada amb oli i llard.
  • Posem també les herbes aromàtiques i un tros de la beina de canyella.
  • Afegim les cebes tallades a quarts.
  • Acabem els condiments posant un bon raig de conyac.
  • Posem el pollastre al forn amb la rostidora tapada.
  • El coem entre 2 i 3 hores (es calcula una hora per quilo de pollastre).
  • Mentre es va coent, preparem les fruites amb les quals volem acompanyar el pollastre.
  • Passat el temps de cocció, comproveu si està al punt, però una estona abans, afegiu les fruites.

I ja està a punt per a les festes!

Més informació
 
Destaquem