És Santa Llúcia, comencen les festes de Nadal

Tradicionalment, el 13 de desembre s'instal·laven les fires nadalenques marcant l'inici de la celebració

El dia de la festivitat de Santa Llúcia, el 13 de desembre, és el dia en què, tradicionalment, comencen les festes nadalenques. Així, era tradició que a la nit de Santa Llúcia donés el tret de sortida la tradicional Fira de Santa Llúcia. Un fira, que dura fins a Nadal, i on es venen les figures de pessebre, avets, i altres ornaments nadalencs.

Una de les més tradicionals és la de la plaça de la Catedral de Barcelona que, en l'actualitat, i com passa amb les fires i mercats de Nadal d'arreu de Catalunya, s'instal·la uns dies abans. I és que gairebé no hi ha cap municipi arreu del país que no tingui una fira d'aquesta tipologia.

A més, la Nit de Santa Llúcia també té un significat especial, i és que és el nom amb què es coneix la "Festa de les lletres catalanes" que des del 1951 se celebra aquesta nit. Un certamen, fundat per Josep M. Cruzet el 1951, on s'atorga el Premi Sant Jordi de novel·la, el Premi Carles Riba de poesia, el Premi Folch i Torres de narrativa infantil, el Premi Joaquim Ruyra de narrativa juvenil, i el Premi Mercè Rodoreda de contes i narracions.

Més informació
 
Destaquem