Cuina de Nadal: Llagosta al forn

Per Nadal, podeu gaudir d'àpats boníssims i lleugers

Ja falta poc per celebrar Nadal, i és hora d'anar pensant en el menú que posarem a taula en els àpats familiars i amb amics en unes dates tan assenyalades. Evidentment, tota opció és bona, però la cuina catalana disposa d'un ampli ventall de possibilitats i plats tradicionals que no poden faltar per Nadal.

Plats com la sopa de galets i carn d'olla, el pollastre de Nadal al forn, o els canelons per Sant Esteve, són tot un clàssic, però hi ha moltes més opcions.

Us anem fent propostes perquè trobeu la vostra millor opció per a l'àpat nadalenc.

Avui fem una proposta lleugera i boníssima: Llagosta al forn.

INGREDIENTS:

  • 2 llagostes (d'1 kg aproximadament cadascuna)
  • 2 cebes tendres
  • 1 safata de cirerols
  • 1 llimona
  • 200 ml de vi blanc
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

  • Netegeu i obriu les llagostes per la meitat.
  • Poseu-les en una safata de forn.
  • Afegiu els cirerols, la ceba tallada en juliana, i una llimona a rodanxes.
  • Poseu un raig d'oli per sobre, i ruixeu tots els ingredients amb el vi blanc.
  • Salpebreu.
  • Coeu-ho al forn uns 25 minuts a 180 graus.
  • Quan la llagosta estigui ben cuita, estarà a punt per gaudir-ne!
Més informació
 
Destaquem