Ja falta poc per celebrar Nadal, i és hora d'anar pensant en el menú que posarem a taula en els àpats familiars i amb amics en unes dates tan assenyalades. Evidentment, tota opció és bona, però la cuina catalana disposa d'un ampli ventall de possibilitats i plats tradicionals que no poden faltar per Nadal.
Plats com la sopa de galets i carn d'olla, el pollastre de Nadal al forn, o els canelons per Sant Esteve, són tot un clàssic, però hi ha moltes més opcions.
Us anem fent propostes perquè trobeu la vostra millor opció per a l'àpat nadalenc.
Avui fem una proposta lleugera i boníssima: Llagosta al forn.
INGREDIENTS:
- 2 llagostes (d'1 kg aproximadament cadascuna)
- 2 cebes tendres
- 1 safata de cirerols
- 1 llimona
- 200 ml de vi blanc
- Oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre
ELABORACIÓ:
- Netegeu i obriu les llagostes per la meitat.
- Poseu-les en una safata de forn.
- Afegiu els cirerols, la ceba tallada en juliana, i una llimona a rodanxes.
- Poseu un raig d'oli per sobre, i ruixeu tots els ingredients amb el vi blanc.
- Salpebreu.
- Coeu-ho al forn uns 25 minuts a 180 graus.
- Quan la llagosta estigui ben cuita, estarà a punt per gaudir-ne!