Cuina de Nadal: Tall rodó farcit al forn

Per als carnívors, el tall rodó farcit és una bona opció per als àpats de Nadal

Quan falta poc per celebrar Nadal, és hora d'anar pensant en el menú que posarem a taula en els àpats familiars i amb amics en unes dates tan assenyalades. Evidentment, tota opció és bona, però la cuina catalana disposa d'un ampli ventall de possibilitats i plats tradicionals que no poden faltar per Nadal.

Plats com la sopa de galets i carn d'olla, el pollastre de Nadal al forn, o els canelons per Sant Esteve, són tot un clàssic, però hi ha moltes més opcions.

Durant aquestes setmanes, us farem diferents propostes perquè trieu el millor àpat nadalenc.

Avui, la proposta és Tall rodó farcit al forn.

El tall rodó el podem comprar farcit a la nostra carnisseria de confiança, o bé optar per farcir-lo nosaltres mateixos. Per fer-ho, necessitarem 50 grams de cansalada viada, 1 tall de pernil salat o dolç, 1 ou dur, 1 pebrot vermell petit i escalivat i 50 grams d'olives sense pinyol. Farcim la carn, i el lliguem adequadament amb fil de cuinar.

Fet aquest apunt, cuinarem el tall rodó.

INGREDIENTS:

  • 1 tall rodó gran tendre
  • 8 cebes petites
  • 1 cabeça d'alls
  • 2 pastanagues
  • 2 fulles de llorer
  • Aigua o brou de carn
  • 1 raig de conyac o vi ranci
  • Oli d'oliva
  • Sal i pebre negre
  • Herbes aromàtiques i nou moscada

ELABORACIÓ:

  • Agafem una cassola fonda que pugui anar al forn, hi posem oli d'oliva, el tall rodó salpebrat, i una mica de nou moscada.
  • Netegem i pelem els alls, les cebes, les herbes i la pastanaga, ho tallem a trossos, i ho posem a dins de la cassola.
  • Posem la cassola al foc, i rostim el tall rodó.
  • Quan agafi color, posem un raig de conyac o vi ranci, i deixem que redueixi.
  • Llavors, ho cobrim amb el brou, i posem la cassola al forn a 200 graus.
  • Ho coem tot durant 40 minuts (més o menys), donant-li la volta a la meitat de la cocció.
  • Quan estigui cuit, traiem el tall de la cassola, i deixem refredar el suc.
  • El triturem i el colem.
  • Tallem el tall rodó quan estigui fred, i el posem a la cassola.
  • Posem la salsa per sobre.
  • Ho escalfem tot junt, i a punt per servir!
Més informació
 
Destaquem