8 pobles per descobrir aquest pont d'octubre

Aprofitant els dies de festa, us proposem un recorregut arreu de Catalunya per conèixer municipis plens d'història

Sigui per falta de temps, sigui per desconeixença, molts cops ens oblidem que, ben a prop de casa, hi ha llocs ben singulars i carregats d'història. I és que són molts els pobles arreu de Catalunya que a la tardor prenen un encant especial. Municipis amb un ric patrimoni cultural, una història singular, i un entorn natural envejable.

Ara que hi ha dies de vacances per a moltes persones, amb el pont del 12 d'octubre, us en proposem 8 que no podeu deixar de visitar (si és que encara no ho heu fet!).

Bagergue

Bagergue

Bagergue

Considerat un dels Pobles més Bonics d'Espanya a la Fira Internacional de Turisme del 2019, Bagergue està situat a 1490 metres d'altitud al Naut Aran, sent el poble habitat més alt de la Vall. Cal tenir en compte que el nucli històric de Bagergue forma part de l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, per la qual cosa, passejar pels carrers de la vila ja és un luxe en si mateix.

A més, no es pot deixar de visitar l'església parroquial de Sant Feliu, el Museu Eth Corrau, i l'ermita de Santa Margarida de Bagergue.

Descobreix més sobre Bagergue.

La Nativitat de Durro

La Nativitat de Durro

Durro

Durro és un poble del terme municipal de la Vall de Boí i de l'entitat municipal descentralitzada de Durro i Saraís, a la comarca de l'Alta Ribagorça. El seu nucli urbà és un monument del municipi de la Vall de Boí declarat bé cultural d'interès nacional.

No es pot deixar de visitar l'església parroquial romànica de Santa Maria, i l'ermita romànica de Sant Quirç, les dues declarades Patrimoni de la Humanitat.

Descobreix més sobre Durro.

El municipi de Bausen

El municipi de Bausen

Bausen

A la Vall d'Aran trobem el municipi de Bausen, un poble banyat pel riu que porta el mateix nom i que es troba envoltat de muntanyes i boscos d'avets i faigs. Destaca per haver sabut mantenir la seva fesomia rústica, amb les típiques construccions araneses amb les seves teulades de pissarra escalonades.

No es pot deixar de visitar l'església de Sant Pèir, la capella de Sant Roc, o el cementiri civil de Teresa, on descobrir la llegenda dels Amants de Bausen.

Descobreix més sobre Bausen.

El municipi de Capafonts

El municipi de Capafonts

Capafonts

Capafonts és un petit municipi de la comarca del Baix Camp, situat a les muntanyes de Prades. A més del seu espectacular entorn natural, destaca l'església parroquial dedicada a Santa Maria, Cal Macià i el forn de pa medieval. També cal visitar l'ermita de la Mare de Déu de Barrulles, inclosa en l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, el Mas del Fortet, i el Pont Vell de Capafonts.

Descobreix més sobre Capafonts.

Torre romana de Les Gunyoles FOTO Turisme Avinyonet del Penedès

Torre romana de Les Gunyoles FOTO Turisme Avinyonet del Penedès

Les Gunyoles

La localitat pertany al municipi d'Avinyonet del Penedès, i és un luxe passejar pel nucli antic de la vila, de gran interès patrimonial, i que s'erigeix als voltants de la plaça de l'Església. Destaquen els seus carrers empedrats, les construccions dels segles XVII i XVIII, amb cases de dues alçades, la majoria fetes amb maçoneria de pedra irregular, formant un conjunt típicament medieval.

Hi podreu veure la Torre Romana, declarada Bé d'Interès Nacional del patrimoni català i en el registre de Béns d'Interès Cultural del patrimoni espanyol, i el Museu del Batre.

Descobreix més sobre Les Gunyoles.

Pont de Can Prat a Sant Miquel de Campmajor

Pont de Can Prat a Sant Miquel de Campmajor

Sant Miquel de Campmajor

A la comarca del Pla de l'Estany trobem aquest municipi ubicat a la vall de Sant Miquel, envoltada de muntanyes que conviden a fer boniques sortides a peu o en bicicleta, i on descobrir un ric patrimoni arquitectònic i cultural, però també natural.

No deixeu de visitar el castell d'en Roca, el Castell de Falgons, i l'església de Sant Miquel de Campmajor, a més de la Capella de Sant Nazarí i l'Ermita de Sant Nicolau, entre altres.

Descobreix més sobre Sant Miquel de Campmajor.

Alòs d'Isil

Alòs d'Isil

Alós d'Isil

D'origen medieval, el pont romànic i l'antiga església són alguns dels atractius d'Alós d'Isil, un nucli de població que pertany a l'Entitat municipal descentralitzada d'Isil i Alós, del municipi d'Alt Àneu, a la comarca del Pallars Sobirà.

A més del seu entorn natural espectacular, cal visitar l'església d'origen romànic de Sant Lliser, la capella de Sant Pere, les restes de l'església de Santa Eulàlia, i el Pont d'Alós.
Descobreix més sobre Alós d'Isil.

montsonis

montsonis

Montsonís

A la comarca de la Noguera trobem Montsonís, una entitat de població del municipi de Foradada. Un poble ideal per a fer una escapada per desconnectar gaudint de la tranquil·litat, la naturalesa i del senderisme. Entre les moltes propostes a fer a la vila, es pot visitar el Castell de Montsonís, el Santuari de la Mare de Déu o les Coves de Salgar, o fer una passejada pel jardí dels ocells.

Descobreix més sobre Montsonís.

Més informació
 
Destaquem