Pobles per descobrir: Bausen

El municipi de la Vall d'Aran es troba entre muntanyes i boscos d'avets i faigs

Seguim el nostre recorregut per municipis que cal visitar algun cop a la vida pel seu encant. I recorrent Catalunya, n'hi ha una bona pila! Avui fem parada a la Vall d'Aran, al municipi de Bausen, un poble banyat pel riu que porta el mateix nom i que es troba envoltat de muntanyes i boscos d'avets i faigs, a més dels diferents estanys petits que hi ha a la part més elevada de la vila.

El municipi aranès limita amb els municipis de Les al sud, i Canejan a l'est; i amb les poblacions gascones de l'Estat francès de Luishon a l'oest, i Hòs al nord. Entre els seus trets definitoris, Bausen destaca per haver sabut mantenir la seva fesomia rústica, amb les típiques construccions araneses amb les seves teulades de pissarra escalonades.

El cementiri de Teresa

El cementiri de Teresa

A més de gaudir d'un municipi de muntanya, visitar Bausen és descobrir el seu patrimoni. Així, no es pot deixar de veure l'església de Sant Pèir, construïda al segle XVIII, o la capella de Sant Roc.

També cal conèixer la història que amaga el cementiri civil de Teresa, l'únic cementiri civil de la Vall d'Aran construït en menys d'un dia l'any 1916 per a l'enterrament de Teresa, una veïna del poble que el mossèn d'aleshores va refusar enterrar al cementiri parroquial per l'impediment del seu matrimoni amb un seu cosí llunyà, segons la doctrina catòlica. Si visiteu el municipi, pregunteu per la llegenda dels Amants de Bausen, i en coneixereu tota la història que acompanya la construcció d'aquest cementiri!

Bosc de Carlac

Bosc de Carlac

I per als amants de la natura, no sols hi trobaran múltiples rutes per practicar el senderisme, sinó que també poden gaudir de la muntanya Malh de Bessons, amb 1949 metres, i l'espectacular fageda mil·lenària del Bosc de Carlac.

No deixeu de gaudir d'aquest municipi envoltat de natura, història i llegenda!
 

Més informació
 
Destaquem