Pobles per descobrir: Durro

El nucli urbà del poble està declarat bé cultural d'interès nacional

Són molts els pobles i municipis de Catalunya que tenen un encant especial, i descobrir-los és tot un luxe per als sentits. Avui parlem de Durro, un poble del terme municipal de la Vall de Boí i de l'entitat municipal descentralitzada de Durro i Saraís, a la comarca de l'Alta Ribagorça.

Un petit poble el nucli urbà del qual és un monument del municipi de la Vall de Boí declarat bé cultural d'interès nacional. Amb menys de 100 habitants, i situat a 1.386 metres d'altitud, damunt la riba dreta del riuet de Durro, les seves construccions són de clara factura medieval, dotant el poble d'un aspecte antic que encisa.

Sant Quirç

Sant Quirç

Si es visita aquest municipi no es pot deixar de veure l'església parroquial romànica de Santa Maria, de la que en destaca el seu campanar de cinc pisos de planta quadrada, amb arcs llombards, i la portada composta de capitells, columnes i arquivoltes. Ben a prop del nucli urbà, es pot visitar l'ermita romànica de Sant Quirç on, per la festa del sant, tenien lloc les anomenades falles de Durro. Tant l'església com l'ermita han estat declarades Patrimoni de la Humanitat, juntament amb les esglésies romàniques de la Vall de Boí.
sense cap mena de dubte, un poble per descobrir, carregat d'encant.

Més informació
 
Destaquem