Pobles per descobrir: Bagergue

És considerat un dels Pobles més Bonics d'Espanya

Arreu de Catalunya hi ha multitud de pobles carregats d'encant que visitar-los suposa fer una gran descoberta. Per descobrir un d'aquests indrets, avui parlem de Bagergue que, situat a 1490 metres d'altitud al Naut Aran, és el poble habitat més alt de la Vall.

Un municipi que captiva el visitis en el moment de l'any que el visitis. No en va, l'any 2019 rebia el certificat com un dels Pobles més Bonics d'Espanya a la Fira Internacional de Turisme. A la tardor, ofereix un festival de colors als visitants; a l'hivern, s'omple de neu; a l'estiu, tot és ple de vida, i a la primavera, els prats es cobreixen de flors creant una postal idíl·lica.

Passejant pel centre de Bagergue

Passejant pel centre de Bagergue

Cal tenir en compte que el nucli històric de Bagergue forma part de l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, per la qual cosa, passejar pels carrers de la vila ja és un luxe en si mateix. Passejant pels seus carrers empedrats, podreu observar l'arquitectura típica aranesa, amb cases de pedra, teulades de pissarra negra, i portes i finestres de fusta.

A més, disposa de múltiples monuments que el visitant no pot deixar de visitar. Parlem, per exemple, de l'església parroquial de Sant Feliu, que és de línies primitives romàniques amb diverses reformes i eixamplament en el 1524. Destaca també el Museu Eth Corrau, ubicat en un dels edificis històrics del municipi, que acull una mostra amb tota mena d'estris i objectes antics, amb més de 2500 peces. I, allunyant-nos una mica del nucli de població, a un quilòmetre aproximadament, trobem l'ermita de Santa Margarida de Bagergue.

Museu Eth Corrau

Museu Eth Corrau

Si parlem de Bagergue, no podem deixar de parlar de l'impressionant entorn natural en què s'enclava el municipi. Muntanyes i prats de pastura defineixen aquest entorn, pel qual transcorre el sender de gran recorregut GR 211, el circular de la Val d'Aran. Un bon punt de partida per practicar senderisme, i altres esports de muntanya.

Preneu nota!

Més informació
 
Destaquem