10 paisatges de tardor a Catalunya per descobrir a la tardor

Camins, boscos i pobles canvien de color durant els mesos de tardor

Tot i que el fred ja ha arribat a casa nostra, i pot semblar que no és el moment de sortir a gaudir de la natura, la tardor ofereix multitud de paisatges tenyits d'ocres i marrons arreu de Catalunya. Paisatges que fan que cada caminada pel bosc, o visita a municipi, sigui una experiència única. Avui fem un recull de llocs que, a la tardor, es vesteixen d'encant a Catalunya, i que no podeu deixar de visitar.

La fageda d'en Jordà es tenyeix de tardor

La fageda d'en Jordà es tenyeix de tardor

La fageda d'en Jordà

Sense cap dubte, un dels indrets més bonics durant la tardor és la fageda d'en Jordà, a la Garrotxa. Un bosc de faigs que s'estén per la colada del volcà del Croscat a una altura gens comuna per aquesta espècie, 550 metres sobre el nivell del mar.

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca

Castellfollit de la Roca és una petita localitat ubicada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que està situada a sobre d'un cingle basàltic d'uns 40 metres d'altura i compta amb un quilòmetre de longitud. Un poble singular que l'any 2017 la famosa publicació de viatges i natura, National Geographic, catalogava com un dels 10 pobles amb més bones vistes del món.

Vall d'Esterri de Cardós

Vall d'Esterri de Cardós

La Vall d'Esterri de Cardós

Viatgem fins al Pallars Sobirà, a la Vall d'Esterri de Cardós. Amb arbres de fulla caduca, el terra es cobreix de colors ben variats a la tardor. Entre els arbres que hi trobareu hi ha el bedoll, el clop o pollancre, el trèmol, cirerers, el freixe de fulla gran, o el roure de fulla gran, entre altres.

Recinte emmurallat de Montblanc

Recinte emmurallat de Montblanc

Montblanc

A la Conca de Barberà (Tarragona), trobem el municipi de Montblanc, que compta amb un gran llegat medieval que encara és ben visible, entre altres, amb la muralla que encercla tot el nucli històric de la vila. No en va, és el bressol de la llegenda de Sant Jordi, i encara se'n pot respirar aquesta història quan es passeja pels seus carrers.

Molts boscos, com al Montseny, fereixen un espactacle únic a la tardor

Molts boscos, com al Montseny, fereixen un espactacle únic a la tardor

Els castanyers del Montseny

El Montseny ofereix un paisatge idíl·lic, farcit de colors i tonalitats diverses, durant els mesos de tardor. Un indret on descobrir ermites, rieres, fonts... i també boscos de castanyers. Destaquen els castanyers de l'Erola, un dels conjunts de castanyers més impressionants del Montseny, i el Castanyer de les Nou Branques, un dels arbres més grans del Montseny.

El Faig Pare a la Fageda del Retaule

El Faig Pare a la Fageda del Retaule

Les fagedes dels Ports

Al Montsià, al Parc Natural dels Ports, descobrim la Reserva Natural Parcial de les Fagedes dels Ports, amb unes característiques molt concretes que les diferencien de la resta de les fagedes europees. En aquest indret trobem el faig envoltat de cingles i en fortes pendents, quan les fagedes típiques acostumen a trobar-se en zones planeres.

Serra de Catllaràs

Serra de Catllaràs

Serra del Catllaràs

A la comarca del Berguedà, a la zona nord, es troben els espessos boscos de la serra de Catllaràs. Boscos amb exemplars d'alzines, roures, pi roig i faigs que fan que resultin especialment atractius els darrers mesos de l'any. Un massís, el del Catllaràs, que s'alça fins més enllà dels 1.700 metres i està dominat per densos boscos que ofereixen un refugi ideal per al cérvol.

Castellar de n'Hug

Castellar de n'Hug

Castellar de n'Hug

A la comarca del Berguedà trobem Castellar de n'Hug, un municipi estretament vinculat al Parc Natural del Cadí-Moixeró que és un dels pobles més bonics de Catalunya. Es caracteritza pel respecte que s'ha tingut per l'arquitectura popular, amb pedra, fusta i teules, i per un entorn envejable.

Parc Natural del Montsant

Parc Natural del Montsant

Parc Natural del Montsant

Fem parada al Parc Natural del Montsant, un espai on cada estació de l'any ens ofereix una oportunitat de redescobrir-lo. A la tardor, l'encant d'aquest espai és veure com senders i camins es cobreixen amb catifes de fulles de colors que a poc a poc van caient dels arbres caducifolis que s'hi poden trobar.

Tram del camí de ronda a Begur

Tram del camí de ronda a Begur

Els camins de ronda de Begur

Els camins de ronda de Begur són un espai on gaudir de la calma i d'unes vistes espectaculars a les cales de la zona. Tot plegat, amb un recorregut bastant assequible que transcórrer entre pins, matolls i roques. N'hi ha tres trams, de diferents dificultats, però accessibles per a gairebé tota la família.

 
Destaquem