Paisatges de tardor: Serra del Catllaràs

Al nord del Berguedà s'hi poden trobar boscos especialment bonics cap a finals d'any

Seguim descobrint alguns dels paisatges més bonics de Catalunya durant els mesos de tardor. Uns indrets que, si es visiten aquest any, cal tenir en compte les limitacions i restriccions vigents per contenir el coronavirus, a més de tenir present que cal preservar l'entorn natural.

Avui ens traslladem fins a la comarca del Berguedà, a la zona nord, on es troben els espessos boscos de la serra de Catllaràs. Boscos amb exemplars d'alzines, roures, pi roig i faigs que fan que resultin especialment atractius els darrers mesos de l'any.

El massís del Catllaràs s'alça fins més enllà dels 1.700 metres i està dominat per densos boscos que ofereixen un refugi ideal per al cérvol. Un massís situat a cavall del mantell del Pedraforca i el mantell de Vallfogona, a l'alt Berguedà i al sud de la serra del Cadí-Moixeró. S'eleva fins als 1.765 metres d'altura al cim del Pedró, i destaquen també el cap de la Baga Alta (1.759 metres), el cap de la Baga de Fontanals (1.743 metres) i el roc de la Clusa (1.730 metres). 

D'entre les múltiples opcions a descobrir, destaca la fageda de les Espinedes, on es poden apreciar arbres centenaris de més de 30 metres d'alçada. Un espai per descobrir amb diferents itineraris a peu o en bicicleta, i que faran les delícies dels visitants. I és que tot i ser un indret de difícil accés en general, és força apreciat pels senderistes, que disposen de rutes per descobrir-lo, com els senders GR 4 i GR 241 que el travessen.

Preneu nota quan sigui possible, perquè no té pèrdua!

Més informació
 
Destaquem