Paisatges de tardor: els castanyers del Montseny

El Castanyer de les Nou Branques és un dels arbres més grans del Montseny

El Montseny ofereix un paisatge idíl·lic, farcit de colors i tonalitats diverses, durant els mesos de tardor. Un paisatge de postal que captiva tot aquell que s'hi acosta per gaudir de la natura en el seu màxim esplendor.

Un indret on descobrir ermites, rieres, fonts... i també boscos de castanyers, ara que és temps de castanyes!

De tots aquests indrets, avui en destaquem dos. D'una banda, els castanyers de l'Erola, un dels conjunts de castanyers més impressionants del Montseny. Uns arbres amb més de 300 anys d'història on entretenir-se a la tardor recollint castanyes en família.

I parlant de castanyers al Montseny, no podem oblidar el Castanyer de les Nou Branques, un dels arbres més grans del Montseny. Es troba al municipi de Viladrau, i amb 23 metres d'alçada i un tronc amb un perímetre de 6,5 metres, és un dels castanyers més espectaculars de Catalunya.

De les nou branques que havia ostentat en la seva època més esplendorosa, ara solament ni queden cinc d'actives, ja que dues són mortes i d'altres dues ja li han desaparegut. Aquestes van ser esberlades per les fortes ventades de l'any 1987. L'esquerda produïda magnifica, encara més, la seva originalitat.

Tot i els prop de 700 anys que es calcula té aquest espectacular arbre, encara dona una bona collita de castanyes quan arriba la tardor. L'any 2012 el Castanyer de les 9 Branques va ser escollit per a identificar el nou escut del poble de Viladrau.

Recordem que actualment, i per contenir l'expansió de la Covid-19, està limitat l'accès al Montseny. Dotacions dels Mossos d’Esquadra, dels Agents Rurals i de personal dels Parc impediran l’accés dels vehicles quan els aparcaments del Parc estiguin plens. A més, es recomana evitar les aglomeracions arreu del territori, i hi ha vigents diferents mesures de seguretat, entre elles, el toc de queda nocturn.

Més informació
 
Destaquem