Paisatges de tardor: Montblanc

A la Conca de Barberà es troba aquesta vila medieval amb encant

Si parlem de municipis amb encant a Catalunya, no podem deixar de parlar de Montblanc, a la Conca de Barberà (Tarragona). Un municipi que a la tardor s'omple de colors, i que compta amb un gran llegat medieval que encara és ben visible, entre altres, amb la muralla que encercla tot el nucli històric de la vila. No en va, és el bressol de la llegenda de Sant Jordi, i encara se'n pot respirar aquesta història quan es passeja pels seus carrers.

Entorn de Montblanc a la tardor

Entorn de Montblanc a la tardor

Cal destacar l'entorn que envolta la vila. I és que el territori del terme municipal de Montblanc està format per tres zones ben diferenciades: la serra de Miramar, les muntanyes de Prades, i els terrenys baixos de la conca del riu Francolí. Unes zones que, a la tardor, ofereixen un espectacle de colors que no deixa indiferent a tot aquell visitant que opta per sortir a passejar per aquest indret. No en va, les muntanyes de Prades i la serra de Miramar contenen dues zones PEIN (Pla d'Espais d'Interès Natural), protegides per la legislació catalana pel seu alt valor natural.

Així que ja sabeu, si us voleu perdre per una fantàstica vila medieval, i gaudir de la natura en el seu màxim esplendor, no deixeu de visitar Montblanc durant la tardor!

Més informació
 
Destaquem