Paisatges de tardor: Castellfollit de la Roca

Situació privilegiada i vistes meravelloses és el que ofereix aquest municipi de la Garrotxa

La tardor deixa postals ben boniques arreu de Catalunya. No solament a l'entorn natural, com parlàvem de la Fageda d'en Jordà, sinó també amb molts pobles que esdevenen espais idíl·lics quan arriba la tardor.

Avui parlem de Castellfollit de la Roca, una petita localitat ubicada al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que està situada a sobre d'un cingle basàltic d'uns 40 metres d'altura i compta amb un quilòmetre de longitud.

Un poble singular que l'any 2017 la famosa publicació de viatges i natura, National Geographic, catalogava com un dels 10 pobles amb més bones vistes del món.

Castellfollit de la Roca pertanyent a la comarca de la Garrotxa, a la província de Girona, és un dels termes més petits d'Espanya amb menys d'1 km² de superfície, i el segon més petit de Catalunya i el més petit de la província de Girona, valgui la redundància.

El centre històric es troba a sobre d'una cinglera basàltica (roca d'origen volcànic), sent un dels molts rius de lava que, en refredar en contacte amb l'aigua, van deixar la seva forma peculiar. Una ubicació que ofereix una vista ben singular que es pot capturar des d'un antic pont que hi ha a la part baixa del poble.

Visitar el nucli antic és una cita obligada si es visita la població, així com l'extrem del cingle, on hi ha la Plaça Josep Pla, que esdevé un fantàstic mirador a la vall. També es pot optar per pujar al campanar de l'església de Sant Salvador per gaudir d'unes vistes espectaculars.

Situació privilegiada, vistes meravelloses i un petit nucli antic molt bonic, que amb l'arribada de la tardor agafen un aire de postal que fan que visitar Castellfollit de la Roca sigui una de les opcions més boniques per gaudir-ne a Catalunya.

Més informació
 
Destaquem