Paisatges de tardor: Castellar de n'Hug

El municipi, a la comarca del Berguedà, forma part del Parc Natural del Cadí-Moixeró

Seguint visitant pobles amb encant a la tardor arreu de Catalunya, avui fem parada virtual a Castellar de n'Hug, a la comarca del Berguedà. Un municipi estretament vinculat al Parc Natural del Cadí-Moixeró que és un dels pobles més bonics de Catalunya per passejar-hi sense presses, quan la situació sanitària ho permeti.

Un poble que es caracteritza pel respecte que s'ha tingut per l'arquitectura popular, amb pedra, fusta i teules, i per un entorn envejable, amb prats d'alta muntanya i boscos on veure isards i cérvols, guineus, fagines, porcs senglars i teixons, entre altres.

Un poble, Castellar de n'Hug, situat a 1.450 metres d'altura, que va ser premiat l'any 1984 pel Ministeri de Turisme com un dels pobles més embellits d'Espanya i referent turístic, en ple Parc Natural de Cadí Moixeró i un dels pobles habitats de més alçada de Catalunya. Un municipi que ofereix una àmplia oferta de gran qualitat en allotjaments, oci actiu, turisme cultural, històric i industrial, gastronomia d'alta muntanya, i espais naturals de gran bellesa.

Fonts del Llobregat

Fonts del Llobregat

 

Entre les múltiples opcions que teniu per visitar a Castellar de n'Hug, no podeu deixar de veure les esglésies de Sant Vicenç de Rus i Sant Joan de Cornudell, l'antiga fàbrica de ciment i el xalet del Clot del Moro, les Fonts del Llobregat, i el Museu del Ciment Asland. I són només algunes de les propostes!

Ja sabeu! Preneu nota per quan la situació ho permeti!

Més informació
 
Destaquem