Amb les altes temperatures d'aquest estiu a Catalunya, venen de gust receptes fresques que ens hidratin i ens ajudin a refrescar-nos. I quina millor opció que un bon gelat casolà amb productes sans per fer-ho?
Avui les protagonistes de la recepta són les figues. La millor temporada per gaudir-les és l'agost, però ja les podem començar a trobar a les nostres figueres o als mercats de Catalunya. Una fruita d'estiu de les més dolces que puguis gaudir, rica en sucres, i amb 74 kcal per 100 g. Són riques en Vitamina C i en Vitamines del grup B, i contenen múltiples minerals, com ara potassi, calci, i magnesi.
A més, tenen molts beneficis per a la nostra salut. Entre ells, millora i prevé el restrenyiment, suavitza la mucosa gàstrica i impedeix la reabsorció del colesterol, és molt recomanable menjar-ne en cas d'osteoporosi o anèmia, i té fama d'afrodisíaca. Però cal moderar-ne el consum en cas d'herpes i de candidiasi.
I ara que sabem tot això, us proposem preparar un boníssim gelat de figues casolà per gaudir d'aquesta fantàstica fruita d'estiu.
INGREDIENTS:
- 200 grams de figues fresques
- 150 grams de sucre
- 200 ml de nata líquida
- 500 ml de llet
- 4 ous
ELABORACIÓ:
- El primer que hem de fer és pelar les figues.
- Les fem a trossets i les posem en un cassó amb 50 grams de sucre.
- Ho posem al foc, i sense deixar de remenar, anirem fent un puré.
- Quan comenci a bullir, ho retirem del foc, i ho deixem refredar.
- Ara, posem un altre cassó al foc amb la llet.
- Mentrestant, separem els rovells de les clares d'ou, i blanquegem els rovells amb 100 grams de sucre fins que dobli el seu volum.
- Quan la llet arrenqui el bull, l'afegim als rovells sense deixar de remenar.
- Quan tinguem una barreja homogènia, la posem al cassó, i l'escalfem novament sense parar de remenar.
- Abans que comenci a bullir, la retirem del foc, i deixem que es refredi del tot.
- Quan estigui completament fred, afegim el puré que havíem preparat amb les figues, i la nata.
- Posem la barreja al congelador, i cada 5 hores, més o menys, ho aneu remenant fins que estigui completament congelada.
- El gelat ja està preparat! Deixeu-lo al congelador fins al moment de servir-lo.
- Podeu servir-lo sol, en cons de galeta, o en una terrina amb trossos de figa fresca.
Per llepar-se els dits!