Receptes d'estiu: Gelat de figues

Fa molta calor a Catalunya, i venen de gust els gelats per combatre-la

Amb les altes temperatures d'aquest estiu a Catalunya, venen de gust receptes fresques que ens hidratin i ens ajudin a refrescar-nos. I quina millor opció que un bon gelat casolà amb productes sans per fer-ho?

Avui les protagonistes de la recepta són les figues. La millor temporada per gaudir-les és l'agost, però ja les podem començar a trobar a les nostres figueres o als mercats de Catalunya. Una fruita d'estiu de les més dolces que puguis gaudir, rica en sucres, i amb 74 kcal per 100 g. Són riques en Vitamina C i en Vitamines del grup B, i contenen múltiples minerals, com ara potassi, calci, i magnesi.

A més, tenen molts beneficis per a la nostra salut. Entre ells, millora i prevé el restrenyiment, suavitza la mucosa gàstrica i impedeix la reabsorció del colesterol, és molt recomanable menjar-ne en cas d'osteoporosi o anèmia, i té fama d'afrodisíaca. Però cal moderar-ne el consum en cas d'herpes i de candidiasi.

I ara que sabem tot això, us proposem preparar un boníssim gelat de figues casolà per gaudir d'aquesta fantàstica fruita d'estiu.

INGREDIENTS:

  • 200 grams de figues fresques
  • 150 grams de sucre
  • 200 ml de nata líquida
  • 500 ml de llet
  • 4 ous

ELABORACIÓ:

  • El primer que hem de fer és pelar les figues.
  • Les fem a trossets i les posem en un cassó amb 50 grams de sucre.
  • Ho posem al foc, i sense deixar de remenar, anirem fent un puré.
  • Quan comenci a bullir, ho retirem del foc, i ho deixem refredar.
  • Ara, posem un altre cassó al foc amb la llet.
  • Mentrestant, separem els rovells de les clares d'ou, i blanquegem els rovells amb 100 grams de sucre fins que dobli el seu volum.
  • Quan la llet arrenqui el bull, l'afegim als rovells sense deixar de remenar.
  • Quan tinguem una barreja homogènia, la posem al cassó, i l'escalfem novament sense parar de remenar.
  • Abans que comenci a bullir, la retirem del foc, i deixem que es refredi del tot.
  • Quan estigui completament fred, afegim el puré que havíem preparat amb les figues, i la nata.
  • Posem la barreja al congelador, i cada 5 hores, més o menys, ho aneu remenant fins que estigui completament congelada.
  • El gelat ja està preparat! Deixeu-lo al congelador fins al moment de servir-lo.
  • Podeu servir-lo sol, en cons de galeta, o en una terrina amb trossos de figa fresca.

Per llepar-se els dits!

Més informació
 
Destaquem