10 receptes d'estiu que has de tastar!

La cuina catalana durant els mesos d'estiu ens porta plats refrescants i plens de color

Ja ha arribat el mes de setembre i, amb ell, la recta final de l'estiu a Catalunya. També és el moment, per a moltes persones, de tornar a la feina i deixar les vacances enrere. Però això no significa que no puguem gaudir de bona gastronomia feta a casa, i d'estones de platja aprofitant els dies de calor i el temps lliure que tenim.

Avui parlem de cuina, fent un repàs a deu receptes d'estiu, refrescants i fàcils de fer, per gaudir dels àpats més bons abans no arribin les baixes temperatures.

Amanida de llenties

Amanida de llenties

Un dels clàssics dels dies de calor són les amanides, i n'hi ha per a tots els gustos. Així, podem gaudir dels llegums preparant una boníssima amanida de llenties, o de llenties amb tonyina, o una amanida d'estiu de cigrons. Si sou més de sopes, una sopa freda de tomàquet us omplirà de vitamines i us refrescarà a l'hora de dinar.

Si preferiu optar per plats de peix i marisc, no deixeu de preparar una exquisida esqueixada de bacallà, o uns boníssims musclos en escabetx.

Gelat de llet merengada

Gelat de llet merengada

I parlem ja de les postres. Sense cap dubte, els gelats són els protagonistes d'aquests dies. Com veieu preparar-los a casa? Les nostres propostes són fer gelat de fruits vermells (refrescant i antioxidant), gelat de llet merengada (per als més llépols), o gelat de figues (molt de temporada).

I tanquem l'apartat de postres preparant un dolç típic de les Terres de l'Ebre, els pastissets de Tortosa. Us llepareu els dits!

Més informació
 
Destaquem