Ja ha arribat el mes de setembre i, amb ell, la recta final de l'estiu a Catalunya. També és el moment, per a moltes persones, de tornar a la feina i deixar les vacances enrere. Però això no significa que no puguem gaudir de bona gastronomia feta a casa, i d'estones de platja aprofitant els dies de calor i el temps lliure que tenim.
Avui parlem de cuina, fent un repàs a deu receptes d'estiu, refrescants i fàcils de fer, per gaudir dels àpats més bons abans no arribin les baixes temperatures.
Amanida de llenties
Un dels clàssics dels dies de calor són les amanides, i n'hi ha per a tots els gustos. Així, podem gaudir dels llegums preparant una boníssima amanida de llenties, o de llenties amb tonyina, o una amanida d'estiu de cigrons. Si sou més de sopes, una sopa freda de tomàquet us omplirà de vitamines i us refrescarà a l'hora de dinar.
Si preferiu optar per plats de peix i marisc, no deixeu de preparar una exquisida esqueixada de bacallà, o uns boníssims musclos en escabetx.
Gelat de llet merengada
I parlem ja de les postres. Sense cap dubte, els gelats són els protagonistes d'aquests dies. Com veieu preparar-los a casa? Les nostres propostes són fer gelat de fruits vermells (refrescant i antioxidant), gelat de llet merengada (per als més llépols), o gelat de figues (molt de temporada).
I tanquem l'apartat de postres preparant un dolç típic de les Terres de l'Ebre, els pastissets de Tortosa. Us llepareu els dits!