És estiu, fa calor, i volem gaudir del temps lliure i de les propostes que hi ha arreu de Catalunya. I a l'hora de dinar (o sopar), els plats ràpids de fer, i refrescants, són una bona opció per a aquests dies.
Així que avui preparem un dels clàssics de l'estiu: Esqueixada de bacallà.
INGREDIENTS:
- 250 grams de bacallà dessalat
- 1 ceba tendra picada
- Mig pebrot verd i mig de vermell, tallat a daus petits
- 1 tomàquet d'amanida
- Olives negres
- Pebre negre
- Oli d'oliva verge extra
ELABORACIÓ:
- Poseu el bacallà dessalat a sobre d'un paper absorbent per treure-li l'aigua.
- Netegem totes les verdures.
- Piquem la ceba tendra.
- Traiem les llavors del tomàquet, prèviament escalfat, i el tallem a daus petits.
- Tallem els pebrots a daus petits.
- Esqueixem el bacallà amb les mans, que quedi petit.
- En un bol, barregem tots els ingredients.
- Afegim olives negres.
- Hi posem un bon raig d'oli, i una mica de pebre.
- Barregem tot, i llest per gaudir-ne!
Aquestes quantitats estan pensades per a 3 persones. Només heu de modificar segons els que sigueu a taula!