Receptes d'estiu: Amanida de llenties

Agafa forces i combat la calor amb amanides per a tots els gustos

Si volem preparar un plat estiuenc que ens ajudi a combatre la calor que fa a Catalunya, segurament pensarem una amanida. Però cal tenir present que n'hi ha de mil tipus diferents, i que podem optar per una de diferent cada dia.

Avui us proposem preparar una amanida de llenties.

INGREDIENTS:

  • 1/2 kg de llenties cuites
  • 1 Tomàquet gros
  • 1 ceba petita
  • 1 pebrot verd italià petit
  • 12 olives farcides
  • 12 olives negres aragoneses
  • 3 cogombres en vinagre petits
  • 3 ous durs
  • Vinagre de poma
  • Oli d'oliva verge
  • Sal
  • Fulles d'alfabreguera

ELABORACIÓ:

  • Passem les llenties de pot per l'aigua, i les deixem escórrer molt bé.
  • Mentrestant, netegem i tallem a daus petits el tomàquet, el pebrot verd i la ceba.
  • Tallem també les olives farcides, aquestes per la meitat, i els cogombrets a rodanxes.
  • Ho barregem tot, juntament amb les llenties.
  • Afegim les olives negres.
  • Ho salem lleugerament, afegim un raig de vinagre, i acabem l'amaniment amb oli d'oliva.
  • Barregem el resultat molt bé, ho tapem amb film, i ho reservem a la nevera.
  • A l'hora de menjar-la, emplatem l'amanida.
  • Tallem els ous durs en quatre trossos i els posem al mateix plat, i l'acabem amb unes fulles d'alfàbrega.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem