Si volem preparar un plat estiuenc que ens ajudi a combatre la calor que fa a Catalunya, segurament pensarem una amanida. Però cal tenir present que n'hi ha de mil tipus diferents, i que podem optar per una de diferent cada dia.
Avui us proposem preparar una amanida de llenties.
INGREDIENTS:
- 1/2 kg de llenties cuites
- 1 Tomàquet gros
- 1 ceba petita
- 1 pebrot verd italià petit
- 12 olives farcides
- 12 olives negres aragoneses
- 3 cogombres en vinagre petits
- 3 ous durs
- Vinagre de poma
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Fulles d'alfabreguera
ELABORACIÓ:
- Passem les llenties de pot per l'aigua, i les deixem escórrer molt bé.
- Mentrestant, netegem i tallem a daus petits el tomàquet, el pebrot verd i la ceba.
- Tallem també les olives farcides, aquestes per la meitat, i els cogombrets a rodanxes.
- Ho barregem tot, juntament amb les llenties.
- Afegim les olives negres.
- Ho salem lleugerament, afegim un raig de vinagre, i acabem l'amaniment amb oli d'oliva.
- Barregem el resultat molt bé, ho tapem amb film, i ho reservem a la nevera.
- A l'hora de menjar-la, emplatem l'amanida.
- Tallem els ous durs en quatre trossos i els posem al mateix plat, i l'acabem amb unes fulles d'alfàbrega.
Bon profit!