Les amanides són un dels plats estrella de l'estiu a Catalunya. Ens ajuden a combatre la calor, i es poden fer de mil maneres perquè puguem gaudir cada dia d'una proposta. Avui, els llegums són els protagonistes de la recepta que us proposem: fem una amanida d'estiu de cigrons.
INGREDIENTS:
- 400 grams de cigrons cuits
- 1 bròquil petit
- 1 ceba de Figueres
- 1 pebrot vermell i 1 de verd
- 1 alvocat madur
- Uns quants tomàquets cherry
- Un grapat d'olives negres
- 2 llaunes de tonyina (o el que ens agradi)
- 4 ous durs
- Oli d'oliva
- Vinagre balsàmic
- Sal i pebre
ELABORACIÓ:
- Posem els cigrons en un colador i els esbandim amb aigua.
- Després, els deixem escórrer bé i els reservem en un bol gran.
- Posem una olla al foc, i bullim uns minuts el bròquil tallat en petits ramells.
- Els traiem del foc quan estiguin tendres, però cruixents, i els refredem amb aigua freda.
- Els reservem.
- Ara arriba el moment de pelar i tallar a trossos l'alvocat, la ceba a rodanxes fines, i els cherry per la meitat.
- Afegim les dues coses al bol dels cigrons.
- En un altre bol, posem un grapat d'olives negres, la tonyina esmicolada (o rodanxes de pop, bacallà...el que preferim!), i els ous durs fets a trossets.
- Ho remenem i afegim al bol dels cigrons. També afegim el bròquil.
- Salpebrem al gust tots els productes, afegim oli i vinagre al gust, i ho barregem molt bé.
I ja la tenim a punt per a l'hora de dinar!