Receptes d'estiu: Amanida d'estiu de cigrons

Un plat per agafar forces, refrescar-se, i combatre la calor

Les amanides són un dels plats estrella de l'estiu a Catalunya. Ens ajuden a combatre la calor, i es poden fer de mil maneres perquè puguem gaudir cada dia d'una proposta. Avui, els llegums són els protagonistes de la recepta que us proposem: fem una amanida d'estiu de cigrons.

INGREDIENTS:

  • 400 grams de cigrons cuits
  • 1 bròquil petit
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 pebrot vermell i 1 de verd
  • 1 alvocat madur
  • Uns quants tomàquets cherry
  • Un grapat d'olives negres
  • 2 llaunes de tonyina (o el que ens agradi)
  • 4 ous durs
  • Oli d'oliva
  • Vinagre balsàmic
  • Sal i pebre

ELABORACIÓ:

  • Posem els cigrons en un colador i els esbandim amb aigua.
  • Després, els deixem escórrer bé i els reservem en un bol gran.
  • Posem una olla al foc, i bullim uns minuts el bròquil tallat en petits ramells.
  • Els traiem del foc quan estiguin tendres, però cruixents, i els refredem amb aigua freda.
  • Els reservem.
  • Ara arriba el moment de pelar i tallar a trossos l'alvocat, la ceba a rodanxes fines, i els cherry per la meitat.
  • Afegim les dues coses al bol dels cigrons.
  • En un altre bol, posem un grapat d'olives negres, la tonyina esmicolada (o rodanxes de pop, bacallà...el que preferim!), i els ous durs fets a trossets.
  • Ho remenem i afegim al bol dels cigrons. També afegim el bròquil.
  • Salpebrem al gust tots els productes, afegim oli i vinagre al gust, i ho barregem molt bé.

I ja la tenim a punt per a l'hora de dinar!

Més informació
 
Destaquem