Gaudim dels productes de temporada d'estiu!

Cal mantenir-se hidratat durant els mesos de més calor a Catalunya, i la fruita i la verdura són una bona opció

Ja ha arribat l'estiu, amb ell els dies llargs i calorosos a Catalunya, i també un canvi en la gastronomia i la nostra llista de la compra. I és que, amb la calor, els productes de temporada canvien per adaptar-se a les necessitats del nostre cos per fer front a les altes temperatures.

D'aquesta manera, durant els mesos d'estiu, la fruites i les verdures de temporada tenen un paper molt rellevant, ja que són els aliments d'estiu que ens ajuden a mantenir-nos correctament hidratats. A més, entre molts altres beneficis, ens aporten vitamines, minerals i fibra.

Així, les verdures i fruites dels mesos d'estiu tenen una gran quantitat d'aigua, i no fa falta cuinar-les, ja que menjades en cru senten millor i és llavors quan notem la sensació que ens refresquen. De la mateixa manera, i fent referència a les fruites, moltes d'elles no necessiten ser pelades, i són riques en vitamina C (antioxidant), vitamina E (dermoprotector), i molta aigua (hidrata l'organisme).

Sabent tot això, recordem que els mesos d'estiu, pel que fa a fruites, és temps de meló, síndria, nectarines, paraguaià, albercoc, préssec, prunes, cireres, raïm, figues, mango, plàtan, gerds i alvocat.

Ara parlem de les verdures de temporada, on les amanides esdevenen les reines de la taula per refrescar-se i gaudir dels àpats, així com les cremes i sopes fredes barrejant verdures, o verdures i fruites de temporada.

Així, si passem per l'hort aquest estiu, o apostem per comprar productes de temporada, durant aquests mesos no pot faltar a la vostra cistella el tomàquet, l'enciam, el cogombre, el carbassó, el pebrot vermell, la pastanaga, la ceba, la remolatxa, i el rave.

En definitiva, una bona llista de productes que ens mantindran hidratats en uns mesos en els quals la calor és la protagonista. A més, recordeu beure aigua sovint, mengeu moltes verdures (principalment en amanida), i gaudiu de la fruita sola, o amb granissats i amanides!

Més informació
 
Destaquem