Receptes d'estiu amb infants: Amanida de llenties amb tonyina

Una recepta per passar millor la calor a Catalunya

Ha arribat l'estiu a Catalunya, els nens i nenes han acabat l'escola, i és hora de buscar maneres de tenir-los entretinguts i que, al mateix temps, aprenguin coses noves. Una bona manera és introduir-los al món de la cuina, on passaran una bona estona, i aprendran a fer-se el dinar, el sopar, el berenar...

I tenint en compte que és estiu, i fa calor, una bona opció és preparar boníssimes amanides, nutritives i refrescants, i que no necessiten foc per a preparar-les. Per tant, un plat perfecte per a preparar amb els més petits de casa.

Avui farem amanida de llenties amb tonyina.

INGREDIENTS:

  • 1 pot gran de llenties ja cuites
  • 3 tomàquets mitjans
  • 1 enciam mitjà
  • 1 llauna gran de tonyina amb oli d'oliva
  • 1 llauneta de blat de moro
  • 1 llauneta de cogombrets
  • All cru (al gust)
  • Olives verdes sense pinyol
  • Sal
  • Oli d'oliva, vinagre i mostassa

ELABORACIÓ:

  • Posem les llenties en un escorredor, i les netegem bé sota l'aigua freda.
  • Netegem l'enciam i els tomàquets.
  • Tallem els tomàquets a dauets petits, i l'enciam en juliana, i ho posem en un bol gran.
  • Ara, esmicolem la tonyina (la quantitat, va al gust!).
  • Tallem les olives verdes i els cogombrets a rodanxes.
  • Afegim la tonyina, les olives i els cogombrets al bol on tenim l'enciam i el tomàquet.
  • També posem el blat de moro, i afegim les llenties.
  • Ho barregem tot molt bé.
  • També podeu afegir una mica d'arròs, alvocat, pebrot verd... el que us vingui de gust!
  • Ho podem amanir amb sal i oli, o podem preparar una vinagreta amb oli d'oliva verge, vinagre i una punta de mostassa.
  • Guardem el resultat a la nevera fins a hora de dinar, i ja estarà a punt!
Més informació
 
Destaquem