De punta a punta de Catalunya gaudint de la platja!

Catalunya compta amb més de 800 km de costa per gaudir del mar

Arriba la recta final de les vacances per a moltes persones, i aprofitant el bon temps, és un bon moment per gaudir de les platges de Catalunya abans de tornar a la feina (o aprofitant els dies lliures que encara ens queden!).

I és que a Catalunya hi ha quilòmetres i quilòmetres de costa. La longitud total de la línia de la costa catalana és de 826,5 km, que s'estenen entre el cap Falcó i el riu de la Sénia. Us animeu a descobrir les seves platges? En destaquem algunes.

La platja de la Gola del Ter és una de les més visitades a la Costa Brava

La platja de la Gola del Ter és una de les més visitades a la Costa Brava

Costa Brava

Si parlem se les platges de Catalunya, un dels indrets de referència per a moltes persones és la Costa Brava. Hi trobem sol, arena, grans platges, petites cales, i indrets més íntims on gaudir de la natura. Tots els ingredients per gaudir de l'estiu a la platja!

Una costa que abasta més de 200 km i que s'estén, seguint el litoral de nord a sud, entre Portbou i Blanes, incloent-hi les comarques de l'Alt Empordà, el Baix Empordà i la Selva.

Descobreix algunes de les platges més boniques de la Costa Brava.

Platja de les Barques a Sant Pol de Mar

Platja de les Barques a Sant Pol de Mar

Maresme

El litoral de Catalunya compta amb platges per a tots els gustos, edats i activitats. Si parlem de la costa del Maresme, aquesta es caracteritza per les seves  platges llargues i sorrenques on aflueixen una sèrie de rieres formades a les muntanyes esmentades. Una costa on gaudir del mar des de totes les seves perspectives, gaudint de cales tranquil·les, platges urbanes, i zones on poder practicar esports nàutics de tota mena.

Així, es pot gaudir del mar als 30 municipis que configuren aquesta part del litoral català. Coneix les platges més destacades de la Costa del Maresme.

Platges de Barcelona FOTO Ajuntament de Barcelona

Platges de Barcelona FOTO Ajuntament de Barcelona

Barcelona

La Costa Barcelona és la marca turística que comprèn les comarques del Maresme, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, sota l'aixopluc de la marca de promoció turística Barcelona és molt més, de la Diputació de Barcelona.

D'altra banda, la Costa de Barcelona és el litoral de la ciutat de Barcelona, que abasta el seu terme municipal i el de Sant Adrià del Besòs. Concretament, s'estén des de la desembocadura del riu Besòs fins a la del Llobregat.

Limita al nord amb la Costa del Maresme i al sud amb la Costa del Garraf. Una costa totalment urbana que té dues parts molt diferenciades, la del Besòs fins a la Barceloneta, caracteritzada per les platges recuperades per a l'oci ciutadà i amb tota mena de serveis, i des de la Barceloneta al Llobregat, ocupada per les instal·lacions del Port de Barcelona.

En aquest indret, les platges urbanes són el principal atractiu. Descobreix-les.

Cala de l'home mort a Sitges

Cala de l'home mort a Sitges

Garraf

Continuem recorrent la costa de Catalunya per gaudir de les seves platges aquest mes d'agost. Avui fem parada a la costa del Garraf, al sud de Barcelona, que ofereix multitud de platges als visitants on gaudir d'un dia vora el mar amb l'estil que més vingui de gust. 25 quilòmetres de costa, amb aigües càlides i tranquil·les, on trobar des de platges cèntriques fins a cales amagades on gaudir del bany amb més intimitat.

Mira algunes de les platges més vivitades de la Costa del Garraf.

Platges de Cunit

Platges de Cunit

Costa Daurada

Si aquestes vacances el que busquem són platges amb molt d'encant i opcions per a tots els gustos, la Costa Daurada, a la part sud de Catalunya, a la província de Tarragona, és el nostre espai ideal. I és que compta amb espectaculars platges que donen nom a la zona pel color daurat de la sorra que hi impacta el sol.

La sorra d'aquestes platges és tova, suau, i s'adapta al cos quan us hi estireu per prendre el sol amb una simple tovallola per evitar que se us enganxi a la pell. El clima temperat permet el bany de juny a setembre i prendre el sol o passejar-s'hi pràcticament durant tot l'any. Les platges i cales de la Costa Daurada tenen un pendent molt suau que permet caminar dins l'aigua o nedar-hi sense riscs.

Et proposem algunes de les seves platges per gaudir del mar.

El far del Fangar presideix la platja

El far del Fangar presideix la platja

Terres de l'Ebre

Finalitzem el nostre recorregut per la costa de Catalunya fent parada a les Terres de l'Ebre. I és que visitar aquesta zona al sud del país és poder gaudir, entre moltes altres coses, de dies de platja, podent escollir entre una àmplia varietat de propostes: des de cales petites entre roques, fins a grans platges naturals amb quilòmetres de sorra fina.

No oblidem que un dels grans atractius de les Terres de l'Ebre és, sense cap dubte, el seu litoral. Un litoral que s'estén entre l'Ametlla de Mar i Alcanar (Baix Ebre i Montsià), i que es caracteritza per la varietat de paisatges de què disposa vora el mar: des de cales cristal·lines fins a tranquil·les i extenses platges de sorra fina, sense oblidar el paisatge excepcional que ofereixen les dunes al Delta de l'Ebre.

150 quilòmetres entre formacions rocoses abruptes, cales idíl·liques i nombroses platges daurades. Solen ser platges protegides dels vents del nord per la serralada prelitoral, amb sorra molt fina i aigües clares i poc fondes.

Aquestes són les platges de les Terres de l'Ebre que no pots deixar de visitar.

Més informació
 
Destaquem