4 gorgues on suportar millor la calor

L'estiu és sinònim de platja, però també hi ha múltiples opcions d'aigua dolça arreu de Catalunya

Moltes persones trien les platges de Catalunya per refrescar-se durant els calurosos dies d'estiu. Però també són moltes les persones que prefereixen l'aigua dolça per combatre la calor. Afortunadament, arreu del territori hi ha múltiples gorgues i salts d'aigua per gaudir del bany envoltant de natura, en espais idíl·lics. Això sí, sempre respectant l'entorn, tenint cura de l'espai, i respectant les normes establertes per preservar el nostre patrimoni natural.

N'hi ha molt més, però avui indiquem quatre d'aquests espais singulars per refrescar-se durant les vacances.

Basses del Borró

Basses del Borró

Basses del Borró (Sales)

Les quatre basses que ofereix el riu Borró aflorant a la superfície són un indret fantàstic on passar les calorades d'estiu de l'Alta Garrotxa. Per arribar a les més baixes, s'hi accedeix des del municipi de Sales, seguint les indicacions per la carretera. Per a la resta, ja cal planificar l'excursió.

La Foradada de Cantonigròs. FOTO: Palau Robert

La Foradada de Cantonigròs. FOTO: Palau Robert

Salt de la Foradada (Osona)

La roca Foradada, enmig de la riera de les Gorgues, a Osona, és un indret que captiva grans i petits. Es tracta d'un gorg vorejat de roca, al qual s'accedeix després d'una bonica excursió des del municipi de Cantonigròs. Una excursió ideal per fer amb nens i nenes, amb un recorregut de poc més de mitja hora d'anada i de tornada.

Salts de Cabrera d’Anoia

Salts de Cabrera d’Anoia

Salts de Cabrera d'Anoia (Anoia)

La ruta recorre l'entorn de les Valls de l'Anoia, un territori que ha estat catalogat com a Espai d'Interès Natural. Envoltats de bosc, els torrents que van a desembocar al riu Anoia hi formen salts d'aigua de gran bellesa. A través de la ruta podreu descobrir els valors naturals dels engorjats, els boscos i els espais agrícoles que configuren el paisatge de les Valls de l'Anoia.

Gorgues de Sadernes

Gorgues de Sadernes

Gorgues de Sadernes (Alta Garrotxa)

A aquest paratge natural de l'Alta Garrotxa s'hi accedeix des de Sales de Llierca, Sant Aniol d'Aguja o Montagut, seguint els indicadors de rutes. Un paratge que ofereix aigües cristal·lines, a més d'un entorn on gaudir de la natura del patrimoni romànic de la zona.

Abans d'anar a aquests espais tan bonics, consulteu si hi ha restriccions d'accés, i tingueu en compte la situació sanitària que s'està vivint.

Més informació
 
Destaquem