Ens agrada la Costa de Barcelona!

El litoral barceloní rep milions de visitants a Catalunya cada any

Ara que parlem de platges, un dels indrets preferits pels catalans i els turistes durant l'agost a Catalunya, no ens podem oblidar de la Costa de Barcelona, al centre del país.

La Costa Barcelona és la marca turística que comprèn les comarques del Maresme, Baix Llobregat, Garraf, Alt Penedès, Vallès Occidental i Vallès Oriental, sota l'aixopluc de la marca de promoció turística Barcelona és molt més, de la Diputació de Barcelona.

D'altra banda, la Costa de Barcelona és el litoral de la ciutat de Barcelona, que abasta el seu terme municipal i el de Sant Adrià del Besòs. Concretament, s'estén des de la desembocadura del riu Besòs fins a la del Llobregat.

Limita al nord amb la Costa del Maresme i al sud amb la Costa del Garraf. Una costa totalment urbana que té dues parts molt diferenciades, la del Besòs fins a la Barceloneta, caracteritzada per les platges recuperades per a l'oci ciutadà i amb tota mena de serveis, i des de la Barceloneta al Llobregat, ocupada per les instal·lacions del Port de Barcelona.

En aquest indret, les platges urbanes són el principal atractiu. Parlem avui de les platges de Barcelona. Les coneixes totes?

Platja de la Barceloneta

Situada entre l'espigó del Gas i la platja de Sant Miquel, té una llargada de 422 metres i és una de les platges amb més tradició de la ciutat.

Platja del Bogatell

Ofereix moltes possibilitats per gaudir de l'esport a l'aire lliure, ja que als seus 702 metres hi trobareu diversos equipaments d'oci.

Platja de Somorrostro

Encarna la recuperació de la memòria històrica i ha esdevingut una de les platges més emblemàtiques de Barcelona.

Platja de Sant Sebastià

És la platja situada més a ponent de Barcelona i compta amb clubs esportius de gran rellevància a la ciutat.

Platja de Sant Miquel

És una de les platges més antigues de la ciutat. El seu nom prové de l'església de Sant Miquel del Port, construïda l'any 1755.

Platja de la Nova Icària

Situada al centre del litoral barceloní, és considerada una de les platges més tranquil·les, amb uns 415 metres de llargada.

Platja de la Mar Bella

Creada l'any 1992 aprofitant la remodelació urbanística del litoral amb motiu dels Jocs Olímpics de Barcelona, disposa d'una zona naturista.

Platja de la Nova Mar Bella

Juntament amb la Mar Bella, forma part de les platges que es van crear quan es va recuperar la façana litoral de Barcelona.

Platja de Llevant

Va ser la darrera platja a incorporar-se a la ciutat, l'estiu del 2006. Té una llargada aproximada de 375 metres i està situada al costat de la Nova Mar Bella.

Zona de banys del Fòrum

És un espai on es pot prendre el sol o banyar-se, però no hi trobarem sorra i l'accés a l'aigua es fa directament des de superfícies pavimentades, mitjançant escales.

Més informació
 
Destaquem