Ens agraden les platges de les Terres de l'Ebre!

Al sud de Catalunya, gaudeix de cales petites entre roques, o de grans platges naturals amb quilòmetres de sorra fina

Continuem amb el nostre recorregut per la costa de Catalunya fent parada a les Terres de l'Ebre. I és que visitar aquesta zona al sud del país és poder gaudir, entre moltes altres coses, de dies de platja, podent escollir entre una àmplia varietat de propostes: des de cales petites entre roques, fins a grans platges naturals amb quilòmetres de sorra fina.

No oblidem que un dels grans atractius de les Terres de l'Ebre és, sense cap dubte, el seu litoral. Un litoral que s'estén entre l'Ametlla de Mar i Alcanar (Baix Ebre i Montsià), i que es caracteritza per la varietat de paisatges de què disposa vora el mar: des de cales cristal·lines fins a tranquil·les i extenses platges de sorra fina, sense oblidar el paisatge excepcional que ofereixen les dunes al Delta de l'Ebre.

150 quilòmetres entre formacions rocoses abruptes, cales idíl·liques i nombroses platges daurades. Solen ser platges protegides dels vents del nord per la serralada prelitoral, amb sorra molt fina i aigües clares i poc fondes.

Destaquem cinc d'aquestes platges perquè les pugueu gaudir aquestes vacances.

Platja de la Punta del Fangar (Deltebre).

Aquesta és una platja immensa, amb enormes dunes de sorra fina on podràs gaudir d'un repòs absolut. Una platja que compta amb una de les imatges més espectaculars que hi ha al Delta de l'Ebre, amb el far de fons. El sorral té més de 400 hectàrees de superfície i una extensió d'uns 7 quilòmetres de platja. La platja del Fangar no disposa de cap servei. Tampoc hi ha elements que permetin protegir-se del sol o del vent.

Les Delícies (La Ràpita).

Passat el port pesquer de Sant Carles de la Ràpita podem gaudir de la platja de Garbí, i una mica més enllà, de la petita platja de les Delícies. Situada a tocar del nucli urbà, és de sorra molt fina i disposa de bandera blava com a prova de la qualitat de les seves aigües i els serveis que s'hi ofereixen. Hi ha un quiosc, dutxes, xarxa per jugar a vòlei, servei de lloguer de patinets... i sovint s'hi organitzen vetllades musicals vora el mar.

Platja de Cap Roig

Platja de Cap Roig

Platja de Cap-Roig (L'Ampolla).

La platja de Cap Roig és una de les més emblemàtiques del litoral de l'Ampolla, tant per la facilitat d'accés a peu o en cotxe i la proximitat a les zones residencials com per la qualitat de les aigües i els serveis. S'estén en el decurs de 190 metres de longitud per 40 d'amplada. Presenta una composició de sorra fina i daurada que contrasta amb l'entorn natural, format per desnivells marcats de roquissars i vegetació de pinedes i garrofers abundant. Les aigües són tranquil·les i no tenen pendents destacables. Presenta tota mena de serveis, fet que la converteix en una destinació ideal per al turisme familiar. Ha estat guardonada amb la Bandera Blava per la seva qualitat.

Platja de Xelín (L'Ametlla de Mar).

Una de les platges més idíl·liques de les Terres de l'Ebre, amb aigües cristal·lines i fresques, envoltades de vegetació. La platja és de pedres i roques i està situada entre el municipi de L'Ametlla de Mar i la urbanització de les Tres Cales. Amb 120 metres de longitud, i 20 metres d'amplada, la cala és accessible amb cotxe i caminant.

Platja de Sant Jordi d'Alfama (L'Ametlla de Mar).

Aquesta platja de 100 metres de llarg està situada al peu del castell de Sant Jordi d'Alfama de mitjans del s. XII. Per anar-hi, cal entrar a la urbanització Calafat i prendre la primera sortida de la rotonda. Travessar la urbanització de la Marina de Sant Jordi, el port esportiu i seguir les indicacions fins a la platja.

Més informació
 
Destaquem