Bon Nadal!

El 25 de desembre és Nadal, enguany una celebració atípica

Després de dies de llums de colors, fires nadalenques, i preparatius, el 25 de desembre és Nadal. Una celebració enguany atípica per la situació de pandèmia que es viu a conseqüència de la Covid-19, que ha portat a limitar els nostres moviments i trobades socials i familiars.

Però, sigui com segui, avui és Nadal. Una festa d'origen religiós en la qual es commemora el naixement de Jesucrist, però que té un origen pagà, per la seva coincidència amb el solstici d'hivern, moment en el qual el dia comença a allargar-se.

A Catalunya, el 25 de desembre, Nadal, és típic fer un gran àpat familiar on, tradicionalment, es menja sopa de galets amb escudella i carn d'olla, pollastre farcit, neules i torrons, i tot regat amb un bon cava. La sobretaula acostuma a ser llarga, fent cagar el Tió, si no s'ha fet la nit abans, i els infants recitats poemes, i la cantada de nadales.

I la celebració continua l'endemà, 26 de desembre, amb Sant Esteve, dia 26 de desembre. I com mana la tradició, tampoc hi falta un bon àpat. Aquest cop, però, se serveixen canalons, tradicionalment per aprofitar les restes del dia de Nadal.

Molt bones festes!

Més informació
 
Destaquem