Fem sopa de galets i carn d'olla per Nadal

Una recepta tradicional per gaudir a taula aquestes festes

S'acosta la celebració de Nadal, i la cuina pren un protagonisme especial durant aquests dies. Tot i les restriccions establertes per aturar el coronavirus, preparar un àpat especial per aquests dies és tota una tradició. Durant els pròxims dies aprendrem algunes de les receptes tradicionals d'aquestes festes a casa nostra.

Avui, aprenem a fer sopa de galets i carn d'olla.

INGREDIENTS (per a 4 persones):

  • Mitja gallina
  • 3 óssos de vedella
  • 3 peus de porc
  • 200 grams de cansalada viada
  • 100 grams de carn de porc
  • 200 grams de botifarra de perol
  • 200 grams de botifarra negra
  • Mitja col
  • 2 pastanagues
  • 1 nap
  • 6 litres d'aigua
  • 100 grams de galets
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal i pebre negre

ELABORACIÓ:

  • En primer lloc, preparem el brou per fer la sopa. Així, rentem bé la carn i la bullim lleugerament.
  • En una olla gran, posem tota la carn menys les botifarres i el nap amb 6 litres d'aigua.
  • Ho deixem coure a foc lent unes 4 hores.
  • Passat aquest temps, afegim la col i la pastanaga, i també les botifarres.
  • Ho deixem coure tot junt uns 20 minuts més.
  • Quan estigui cuit, retirem la carn d'olla i les verdures, i ho trossegem tot.
  • Ara, salpebrem el brou, i coem els galets 10 minuts.
  • Traieu la carn de l'olla. Desosseu-la i talleu-la a daus de no més de 0,5 cm. Feu el mateix amb la verdura; reserveu-ho. Salpebreu la sopa d'escudella.
  • Coeu els galets a la sopa, colada, 10 min.
  • Afegim a la sopa la carn i les verdures esmicolades, o en podem fer pilotes, i afegir-les.

I ja està a punt per servir!

Més informació
 
Destaquem