Preparem els canelons per Sant Esteve!

Els àpats nadalencs estan marcats per la tradició

A les portes de celebrar Nadal d'una manera ben diferent enguany, seguim descobrint receptes perquè els àpats d'aquests dies siguin ben especials. Ara que ja sabem com preparar la sopa de galets, i el pollastre al forn, avui aprenem a fer els tradicionals canelons que es mengen per Sant Esteve. Fem canelons de rostit. Pren nota!

INGREDIENTS:

Per als canelons:

 
  • 500 grams de vedella
  • 500 grams de magre de porc
  • Mig pollastre de pagès
  • 300 grams de fetge d'ànec
  • 4 cebes de Figueres
  • 4 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 cabeça d'alls
  • 500 ml de vi ranci
  • 10 plaques de pasta fresca per a canelons
  • Llard

Per la beixamel:

  • 1 litre de llet
  • 60 grams de mantega
  • 60 grams de farina
  • 100 grams de formatge curat
  • Sal i pebre negre
  • Nou moscada

ELABORACIÓ:

  • Comencem per fer els canelons. Per fer-ho, netegem les verdures i la carn, i ho tallem tot a daus.
  • Posem un raig d'oli i una mica de llard en una cassola, afegim la carn, la salpebrem, i l'enrossim.
  • Retirem la carn de la cassola, i sofregim les verdures.
  • Quan les verdures estiguin cuites, incorporem novament la carn, i afegim el vi ranci.
  • Tapem la cassola i ho coem tot fins que la carn estigui ben cuita.
  • Quan faltin 5 minuts de cocció, afegim el fetge a trossos, ho deixem coure, i ho retirem del foc.
  • Passem el resultat de la cocció per la màquina de picar, i ho reservem.
  • Ara, preparem la beixamel. Posem la llet al foc i ho lliguem amb la mantega i la farina. Afegim sal, pebre i nou moscada, i ho reservem.
  • Bullim la pasta de caneló durant 7 minuts amb aigua calenta i sal. Passat aquest temps, tallem la cocció refredant les plaques amb aigua i gel. Estirem la pasta sobre un drap.
  • Barregem la meitat de la beixamel amb la carn i verdures picades, i farcim la pasta, donant-li forma als canelons.
  • Posem els canelons en una safata de forn, i els cobrim amb beixamel.
  • Posem per sobre el formatge curat ratllat, i els coem 20 minuts.
  • Quan estiguin gratinats, ja estan a punt per servir.

Bon profit!

Més informació
 
Destaquem