Pobles per descobrir a l'estiu: Les Cases d'Alcanar

És el primer (o l'últim) poble de la costa catalana, a les Terres de l'Ebre

Seguim amb el nostre recorregut per alguns dels pobles més bonics de la costa catalana, ara que és estiu i les vacances ens permeten recórrer el territori per gaudir-ne com mai. I és que descobrir tots aquests indrets és una de les millors opcions per gaudir de l'estiu a Catalunya.

Després de descobrir Palamós, l'Ametlla de Mar i Tossa de Mar, avui fem parada a Les Cases d'Alcanar.

La primera singularitat d'aquest municipi de les Terres de l'Ebre és que, depèn de com es miri, és el primer, o l'últim, poble de la costa catalana, a tocar del delta de l'Ebre. Un poble d'aspecte mariner amb múltiples indrets per descobrir que no deixen indiferents els seus visitants.

A grans trets, destaca que no hi ha hotels al centre del poble, però si que compta amb una oferta gastronòmica excel·lent i variada, amb una platja que mai es massifica i amb el preciós Delta de l'Ebre a pocs passos. La primera línia de mar té l'aspecte de sempre, no s'ha vist modificat. Així, la seva fisonomia d'autèntic poble mariner marcada per una façana marítima que conserva encara les antigues cases de pescadors, juntament amb el port seu port esportiu i pesquer, li confereixen un encant especial únic a les Terres de l'Ebre.

Una de les millors activitats que es poden fer és anar caminant fins a la desembocadura del riu Sènia, on al lloc en què en altres pobles hi ha hotels, aquí trobem horts.

Platja de Les Cases d'Alcanar

Platja de Les Cases d'Alcanar

Sens dubte és un dels millors pobles no només de Catalunya sinó de tot el mediterrani. Pocs pobles queden com el de Les Cases d'Alcanar, un poble 100% mediterrani sense estar afectat pel turisme massiu.

A més d'aquesta imatge de postal, Les Cases d'Alcanar té molt per oferir als seus visitants. Entre el seu patrimoni, no podeu deixar de visitar el centre històric de la vila, on els seus carrers estrets i costeruts són testimoni del naixement de la vila l'any 1239. S'hi poden trobar vestigis de l'antic emmurallament com la Torre del carrer Nou; l'església de Sant Miquel, temple construït a finals del segle XVI; l'antiga abadia, una construcció del segle XIX i d'estil historicístic; o la Casa O'Connor, una casa modernista que ha esdevingut un museu local conformat pel Centre d'Interpretació de la Cultura dels Ibers, l'Espai d'Història Contemporània i l'Espai Galià, entre altres.

Una de les curiositats la trobem caminant per la platja del Marjal. Parlem dels nius de metralladores de la Guerra Civil Espanyola de 1936, un dels conjunts més complets que trobem a Catalunya.

Ermita de la Mare de Déu del Remei

Ermita de la Mare de Déu del Remei

I si ens allunyem una mica del nucli urbà, trobem l'ermita de la Mare de Déu del Remei, dedicada a la patrona de la vila. Es troba en un entorn natural i paisatgístic immillorable, als peus de la Moleta, i des d'ella es pot gaudir d'unes vistes panoràmiques envejables de la plana d'Alcanar i la badia dels Alfacs.

No dubteu en visitar Les Cases d'Alcanar, una vila marinera singular que agrada a grans i petits!

Més informació
 
Destaquem