Pobles per descobrir a l'estiu: Palamós

El municipi del Baix Empordà és àmpliament conegut per les gambes, però també pels seus paisatges i platges

Quan arriba l'estiu, a tots i totes ens ve més de gust que mai aprofitar el temps lliure per descobrir mil i un indrets on gaudir d'estades enriquidores i divertides. Molts d'ells estan ben a tocar de casa. I és que a Catalunya hi ha molts municipis que, durant l'estiu, prenen un caràcter especial que els fan ben únics.

Comencem un recorregut per diferents municipis que cal visitar aquest estiu fent parada a Palamós, al Baix Empordà. Un poble que conserva el seu caràcter mariner, i que per tothom és conegut per les seves boníssimes gambes!

I és que el mar és el gran protagonista d'aquest municipi, amb platges de sorra fina, cales idíl·liques i amagades, i un referent per a la vida marinera del poble, sent-hi ben presents la pesca i les barques, i una gastronomia definida per aquest.

Platja El Castell de Palamós

Platja El Castell de Palamós

Si parlem de les platges, parlem de platges de la Costa Brava amb tot el seu encant. Les del municipi, són de fàcil accés. Parlem de platges de sorra (com la platja Gran de Palamós, la platja de La Fosca i la platja de Castell), i de roca (com la cala Margarida i la cala S'Alguer), a més de cales mixtes, com la cala Estreta. Per descobrir-les, a més, podeu resseguir el camí de ronda que les uneix, alhora que gaudiu d'un fantàstic paisatge al costat del mar.

Parlem ara del patrimoni de la vila. I és que el visitant no pot deixar de passejar pel nucli antic de Palamós, amb l'església de Santa Maria del Mar, la capella del Carme, el Convent dels Agustins, o el Far, que es troba a 25 metres de la vora del mar, entre molts altres indrets per descobrir.

 

També és de visita obligatòria el Museu de la Pesca, situat en un antic rafal portuari, únic a la Mediterrània en la seva especialitat. Aquest centre presenta el passat, el present i el futur de la pesca, a través de la seva exposició permanent i d'un conjunt d'activitats vinculades al fet marítim i pesquer de la Costa Brava. Un museu que es complementa amb les Barques del Peix, un autèntic museu flotant amb embarcacions visitables.

Museu de la Pesca de Palamós

Museu de la Pesca de Palamós

Però encara hi ha molt més, com el Castell de Sant Esteve, ubicat entre la platja de La Fosca i la cala S'Alguer, en un indret paisatgísticament privilegiat de cara a mar sobre un penya-segat. I també els diferents miradors que ofereixen unes vistes privilegiades del municipi i de l'entorn. La llista no s'acaba aquí!

Les opcions que ofereix Palamós són moltes, i per a tots els gustos i edats. Sense cap dubte, un dels municipis per visitar aquest estiu a Catalunya!

Més informació
 
Destaquem