Pobles per descobrir a l'estiu: Cadaqués

Un poble de postal, a la Costa Brava, que captiva pel seu entorn i el seu patrimoni

Mentre duri l'estiu, seguim recorrent alguns dels pobles amb més encant de la costa catalana. Un recorregut amb el qual viatgem pel territori de Catalunya per poder gaudir-ne com mai, ara que és temps de vacances.

Després de descobrir Palamós, l'Ametlla de Mar, Tossa de Mar, i Les Cases d'Alcanar, avui fem parada a Cadaqués, un dels pobles estrella de la Costa Brava.

Situat al cor del Parc Natural del Cap de Creus, a l'Alt Empordà, entre el mar i la muntanya, trobem aquest poble de postal, d'origen i fisonomia pesquera, que captiva tan sols albirar-lo al final de la carretera que t'hi porta. És el poble més oriental de Catalunya (i de la península Ibèrica).

Descobrir Cadaqués és perdre's pels carrers laberíntics que configuren el nucli antic de la vila, d'origen medieval. De fet, la vila medieval, rodejada d'una gran muralla, ocupava l'actual centre històric. De tot plegat, solament en queda un antic baluard que formava part de la muralla. Carrer de rastell són el que hi podem trobar, principalment al carrer del Call, que és el que el conserva en millor estat.

Església de Santa Maria de Cadaqués

Església de Santa Maria de Cadaqués

D'entre el patrimoni que podem descobrir al municipi, destaca l'església de Santa Maria de Cadaqués, ubicada al punt més alt del nucli antic. Un temple des del qual es pot gaudir d'unes fantàstiques vistes sobre el poble i sobre la badia de Cadaqués. A l'interior, hi trobem un dels retaules barrocs més interessants que es conserven, el dedicat a la Mare de Déu de l'Esperança, de 23 metres d'alçada.

Seguint amb edificis emblemàtics de la ciutat, el modernisme és un dels estils que més destaquen a la ciutat, amb construccions com l'Escola pública Caritat Serinyana, la Casa Frederic i Victor Rahola, o el Casino de l'Amistat.

Far de Cap de Creus

Far de Cap de Creus

 

Parlem també del Far de cala Nans, situat al límit sud del port de Cadaqués, i en funcionament des del 1864. O el Far de Cap de Creus, situat a l'extrem més oriental de la península, i considerat el segon far més antic de Catalunya, ja que va entrar en servei l'any 1853.

Pel que fa a l'oferta cultural del municipi, hi ha tres museus que resulten de visita obligatòria. El primer, el Museu de Cadaqués, dedicat als artistes i temàtiques pictòriques que han tingut o tenen relació amb la població i la seva història. En segon lloc, la Casa Museu Salvador Dalí, situada al lloc on va viure i treballar l'artista fins a l'any 1982. Finalment, l'Espai Cap de Creus, situat al far del Cap de Creus, un espai de divulgació científica que explica l'evolució geològica, vegetal i animal d'aquest entorn.

Platja Gran de Cadaqués

Platja Gran de Cadaqués

Cadaqués ofereix tot això i molt més als seus visitants. I és que no podem oblidar la gran varietat de platges i cales de què disposa. De fet, són úniques a la Costa Brava, per la seva bellesa. Una de les seves singularitats és que, tant les platges com les cales, tenen còdols de mar i les roques. Us encantarà!

Més informació
 
Destaquem