7 municipis de Catalunya per descobrir abans no s'acabi l'estiu

Des de la Costa Brava fins a les Terres de l'Ebre, el litoral català té municipis carregats d'encant

Quan l'agost arriba al seu final, i ja queden pocs dies perquè s'acabi l'estiu, fem un repàs a diferents municipis de la costa catalana carregats d'encant que val la pena visitar tot l'any, però que durant el període estival prenen un aire singular.

I és que des de la Costa Brava, i fins a les Terres de l'Ebre, Catalunya està carregat de racons que val la pena conèixer. En destaquem set:

Cala Estreta, Palamós

Cala Estreta, Palamós

Palamós

Comencem el recorregut fent parada a Palamós, al Baix Empordà. Un poble que conserva el seu caràcter mariner, i que per tothom és conegut per les seves boníssimes gambes! I és que el mar és el gran protagonista d'aquest municipi, amb platges de sorra fina, cales idíl·liques i amagades, i un referent per a la vida marinera del poble, sent-hi ben presents la pesca i les barques, i una gastronomia definida per aquest.

Descobreix tot el que pots visitar a Palamós.

L'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

L'Ametlla de Mar

A les Terres de l'Ebre, a la comarca del Baix Ebre, trobem el municipi de l'Ametlla de Mar, situat al bell mig del golf de Sant Jordi. Amb 14 km de costa, l'Ametlla de Mar disposa de nombroses cales i platges que fan les delícies dels seus habitants i dels visitants que opten per descobrir-les quan arriba el bon temps. Però no tot és platja a l'Ametlla de Mar. Hi ha molts indrets per descobrir que captiven els qui els visiten. Destaca especialment el Castell de Sant Jordi d'Alfama.

Coneix tot el que t'ofereix l'Ametlla de Mar.

Recinte emmurallat de Tossa de Mar

Recinte emmurallat de Tossa de Mar

Tossa de Mar

A la Costa Brava, entre Llagostera i Lloret de Mar, trobem el municipi de Tossa de Mar. Una vila que es caracteritza per la bellesa de les seves platges i boscos, i la riquesa del seu patrimoni històric i cultural. Un conjunt de parada obligatòria per als amants de la platja i del turisme cultural, que no deixa indiferent ningú. Especialment destacable és la Vila Vella, una vista de postal que segur tots teniu al cap!

Mira què trobaràs si visites Tossa de Mar.

Platja de Les Cases d'Alcanar

Platja de Les Cases d'Alcanar

Les Cases d'Alcanar

La primera singularitat d'aquest municipi de les Terres de l'Ebre és que, depèn de com es miri, és el primer, o l'últim, poble de la costa catalana, a tocar del delta de l'Ebre. La seva fisonomia d'autèntic poble mariner marcada per una façana marítima que conserva encara les antigues cases de pescadors, juntament amb el port seu port esportiu i pesquer, li confereixen un encant especial únic a les Terres de l'Ebre.

No deixis de descobrir l'encant de Les Cases d'Alcanar.

Cadaqués

Cadaqués

Cadaqués

Situat al cor del Parc Natural del Cap de Creus, a l'Alt Empordà, entre el mar i la muntanya, trobem aquest poble de postal, d'origen i fisonomia pesquera, que captiva tan sols albirar-lo al final de la carretera que t'hi porta. És el poble més oriental de Catalunya (i de la península Ibèrica). Descobrir Cadaqués és perdre's pels carrers laberíntics que configuren el nucli antic de la vila, d'origen medieval. Patrimoni cultural i gastronomia completen una oferta extraordinària en un municipi que captiva.

 

Coneix les múltiples cares de Cadaqués.

Portbou

Portbou

Portbou

Fem parada a l'Alt Empordà per visitar Portbou, el municipi més al nord de Catalunya, que fa frontera amb França, i que es troba en un terreny força accidentat, al golf de Lleó, marcat pels forts vents de tramuntana. Un dels atractius de la vila és el seu entorn natural, amb el Paratge Natural d'Interès Nacional de l'Albera, i les platges que dibuixen la seva costa. I no podeu deixar de visitar l'Estació Internacional ferroviària, datada del 1929.

Visita Portbou, i mira què descobrir-hi!

Sitges

Sitges

Sitges

Sitges és una destinació que mai decep. Ubicada a la comarca del Garraf, la vila ofereix alternatives tant si es visita amb amics, amb la parella o amb tota la família. I és que aquest antic poble de pescadors destaca per gaudir de 300 dies l'any de sol (tal com presumeix la pàgina de turisme del municipi), 17 platges, un important llegat modernista, i una gastronomia envejable.

Descobreix l'encant de Sitges.

Més informació
 
Destaquem