Pobles per descobrir a l'estiu: L'Ametlla de Mar

El municipi del Baix Ebre conserva l'encant mariner que el caracteritza

Aprofitem els mesos d'estiu per recórrer aquells pobles i municipis de Catalunya que, amb l'arribada de la calor, llueixen de manera especial. Sempre respectant les mesures sanitàries establertes! Després de fer parada a Palamós, avui ens aturem a l'Ametlla de Mar, al Baix Ebre.

A les Terres de l'Ebre, a la comarca del Baix Ebre, trobem el municipi de l'Ametlla de Mar, situat al bell mig del golf de Sant Jordi. Limita al sud amb el terme del Perelló; al nord-oest, amb el de Tivissa (Ribera d'Ebre); i al nord-est, amb el de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant (Baix Camp).

Platja de Bon Caponet

Platja de Bon Caponet

Amb 14 km de costa, l'Ametlla de Mar disposa de nombroses cales i platges que fan les delícies dels seus habitants i dels visitants que opten per descobrir-les quan arriba el bon temps. Entre elles, múltiples platges verges, com Cala de l'Àliga o la Platja de l'Illot, i platges amb bandera blava, com les platges de Calaforn, Sant Jordi, L'Alguer, Pixa-Vaques i Calafató. També es pot gaudir d'una platja naturista, la platja Torrent del Pi, que és un indret idoni pels amants de la natura en estat pur. I la platja de Bon Caponet, una platja autoritzada per al bany de mascotes amb servei de dispensador de bosses i pipican.

Però no tot és platja a l'Ametlla de Mar. Hi ha molts indrets per descobrir que captiven els qui els visiten. Destaca especialment el Castell de Sant Jordi d'Alfama, una fortalesa de defensa construïda a la primera meitat del segle XVIII a un dels caps de costa del golf de Sant Jordi. Una fortalesa que va ser abandonada el 1650, després de ser bombardejada fins al seu ensorrament per les galeres espanyoles, però sobre els carreus de l'antiga fortalesa que no es van trencar es va construir l'actual fortalesa. El nou fortí marítim va ser edificat entre 1732 i 1733 amb l'objectiu de vigilar rutes marítimes.

Castell de Sant Jordi

Castell de Sant Jordi

 

Parlem també del Centre d'Interpretació de la Pesca "CIP", ubicat a l'antiga llotja, i que ha esdevingut una sala d'exposicions polivalent on es duen a terme diverses activitats relacionades en l'àmbit marítim pesquer i la cultura marinera. I el Club Nàutic de l'Ametlla de Mar, ubicat dins del port pesquer de la població.

Un altre dels atractius del municipi és la seva gastronomia. Tant és així que, durant l'any, se celebren múltiples jornades gastronòmiques que atreuen molts visitants. Entre elles, la Diada dels Fideus Rossejats, les Jornades Gastronòmiques del Peix de Llotja, les Jornades Gastronòmiques de l'Ametlla de Mar, o les Jornades Gastronòmiques de la Tonyina.

L'Ametlla de Mar té molt per oferir, i el seu entorn envejable dona moltes opcions per triar entre fer una bonica excursió, passar el dia a la platja, o gaudir d'uns àpats deliciosos. No us ho perdeu!

Més informació
 
Destaquem