Pobles per descobrir a l'estiu: Tossa de Mar

El municipi de la Costa Brava va ser anomenat "el paradís blau" pel pintor francès Marc Chagall

És temps de vacances, calor, i temps lliure, i una de les millors opcions per gaudir de l'estiu a Catalunya, és descobrir els múltiples pobles amb encant que dibuixen la nostra costa. Després de descobrir Palamós i l'Ametlla de Mar, avui fem parada a Tossa de Mar.

A la Costa Brava, entre Llagostera i Lloret de Mar, trobem el municipi de Tossa de Mar. Una vila que es caracteritza per la bellesa de les seves platges i boscos, i la riquesa del seu patrimoni històric i cultural. Un conjunt de parada obligatòria per als amants de la platja i del turisme cultural, que no deixa indiferent ningú.

La platja Gran de Tossa de Mar

La platja Gran de Tossa de Mar

Parlem primer de les platges, cèlebres per la seva aigua cristal·lina i la seva sorra daurada i fina. Aquells que aprofiten per gaudir de les platges els dies de calor podran trobar-hi cales entre roca i bosc, com la Figuera, la Bona i la Pola; o platges amb un encant especial, com les que abracen el mític Recinte emmurallat de la Vila Vella. Parlem de la platja gran o la platja D'es Codolar. I si preferiu platges concorregudes, no deixeu de gaudir de la cala Giverola i la platja menuda.

Però Tossa de Mar no és solament platges. I és que la seva història data des dels temps prehistòrics. Així, no es poden deixar de visitar les restes romanes presents al municipi, especialment la vil·la dels Ametllers, construïda el segle I aC, i que és una de les més importants de l'antiga província de Tàrraco.

Tossa de Mar des de les muralles

Tossa de Mar des de les muralles

Igualment, una parada obligatòria és el recinte emmurallat de la Vila Vella, que segurament és la cara més coneguda del municipi. Es tracta d'una magnífica fortificació medieval construïda a principis del segle XIII, per defensar la vila de la pirateria. Actualment és l'únic exemple de població medieval fortificada que encara existeix al litoral català i ajuda a comprendre la realitat de les poblacions marítimes durant la turbulenta època medieval.

I una proposta més: l'emblemàtic far de Tossa de Mar. Construït l'any 1917 a la part més elevada del Cap de Tossa, el Far és actualment la seu del Centre d'Interpretació dels Fars de la Mediterrània.

 
El far de Tossa de Mar

El far de Tossa de Mar

Però l'experiència no s'acaba aquí. Històricament, Tossa de Mar ha estat punt de trobada entre artistes d'arreu del món. Així, la vila va ser anomenada "el paradís blau" pel pintor francès Marc Chagall, la vila va enamorar l'actriu Ava Gardner mentre hi rodava una pel·lícula l'any 1951, sent recordada amb una estàtua de bronze. Tossa vibra culturalment, i està plena de monuments emblemàtics de la cultura catalana i europea.

Tossa de Mar té molt per descobrir, així que, prepareu l'agenda, i gaudiu-ne ara que fa bon temps. Sempre respectant les mesures sanitàries establertes. Bona descoberta!

Més informació
 
Destaquem