Descobrim l'imponent castell de Miravet

La fortalesa és un dels millors exemples de l'arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII

El Castell de Miravet, a les Terres de l'Ebre, és una de les fortaleses més imponents que encara es poden veure avui a Catalunya. Una construcció que domina el riu Ebre al seu pas pel municipi, i que competia al programa 'Batalla monumental' de TV3 al costat del castell de Cardona.

El castell de Miravet està envoltat per una muralla de 25 metres d'alçada, situat sobre un turó vora l'Ebre. El castell templer que avui podem veure fou construït després que Ramon Berenguer IV conquistés aquestes terres, i encara es pot apreciar part de les estructures de la fortalesa andalusina sobre la qual va ser construït.

Amb la fi de l'orde del Temple, finalitzar la seva època de màxima esplendor, i posteriorment, el castell va ser remodelat per adaptar-lo a les noves exigències defensives de l'època. El castell de Miravet, amb tot, s'ha convertit en un dels millors exemples de l'arquitectura militar catalana dels segles XII-XIII.

El castell de Miravet és un dels monuments més visitats a les Terres de l'Ebre

El castell de Miravet és un dels monuments més visitats a les Terres de l'Ebre

 

Actualment, el castell és gestionat per l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya, i es poden visitar les muralles i diferents estances com cavallerisses, cisterna, cuina, refetor, magatzems o la important església romànica.

Al castell s'hi pot accedir a peu, des del nucli històric del municipi, on està indicat l'itinerari. Es triga uns 20 minuts. En cotxe també s'hi pot arribar, però no passant pel nucli històric del poble. Des del Carrer Major, accediu a la carretera del castell per Carrer Barranc d'en Pol, que us portarà fins a l'aparcament al costat de la fortalesa.

Ja teniu un lloc més a la llista per visitar quan la situació sanitària ho permeti!

Més informació
 
Destaquem