Quin és el monument favorit dels catalans?

El nou programa de TV3 proposa un recorregut per 12 monuments catalans per saber quin ens agrada més

Catalunya disposa d'un ampli ventall de conjunts monumentals que fan que recórrer el país sigui una meravella per als sentits. Però, quin és el monument favorit dels catalans i les catalanes? Per esbrinar-ho, TV3 ha engegat un nou programa televisiu, "Batalla monumental", que recorre 12 dels principals monuments catalans oferint als teleespectadors la possibilitat de votar i escollir quin els agrada més.

Així, cada setmana es presenten dues de les joies monumentals del país, i posteriorment s'obre a votació popular mitjançant xarxes socials per escollir quins dels dos passa a ser finalista. Dels sis finalistes en sortirà el guanyador.

Els 12 monuments que recull el programa són el castell de Miravet i el de Cardona; les restes arqueològiques d'Empúries i les de Tàrraco; l'església de Sant Climent de Taüll i el monestir de Sant Pere de Rodes; el monestir de Santes Creus i el de Poblet; la Pedrera i el recinte modernista de Sant Pau; i la Seu Vella de Lleida i la catedral de Girona.

El programa arrencava el 10 de gener amb la batalla monumental entre Empúries i Tàrraco, de la que en sortia vencedora Tàrraco, que és la primera finalista del programa. La segona "Batalla monumental" es lliurava el 17 de gener entre dos dels castells més majestuosos de Catalunya: el castell de Miravet i el castell de Cardona. El programa es pot veure els diumenges a la nit, i es reposa el següent dissabte a migdia. No us ho perdeu!

 

I per conèixer millor aquests monuments catalans, durant els pròxims dies us explicarem més sobre els que competeixen al programa.

Més informació
 
Destaquem