Receptes de Quaresma: Bacallà amb mel i mostassa

Un dels productes estrella d'aquesta època de l'any és el bacallà, que es pot cuinar de maneres molt diverses

Segons la tradició cristiana, durant la Quaresma no es pot menjar carn vermella, però sí que es pot menjar peix i marisc, i aus. I sense cap mena de dubte, el peix estrella d'aquesta època gastronòmica és el bacallà.

El bacallà, a més de ser boníssim, és molt saludable, i una gran font de proteïnes. A més, té menys d'un 3% de greix d'alta qualitat, i conté molts oligoelements, com fòsfor i sals minerals.

Un peix que es pot cuinar de moltes maneres diferents. Avui el preparem amb mel i mostassa.

INGREDIENTS:

  • 250 grams de morro de bacallà
  • 20 grams de mel de romaní
  • 20 grams de mostassa antiga
  • 2 patates petites
  • 250 grams de bròquil
  • 2 grans d'all
  • 2 dl de nata líquida
  • Farigola i oli d'oliva

ELABORACIÓ:

  • Netegeu el bacallà, prèviament dessalat, i poseu-lo en una cassola amb l'oli d'oliva, els alls i la farigola.
  • Coure-ho tot a foc molt lent perquè es confiti.
  • Mentrestant, prepareu la salsa.
  • Barregeu en una paella la mel, la mostassa i la nata.
  • Quan hagi reduït, la reserveu.
  • Talleu les patates a trossos grans i bulliu-les.
  • Feu el bròquil a trossos, i coeu-lo en una altra olla.
  • Quan tenim tots els ingredients cuits i preparats, emplatem.
  • Primer posem el bacallà.
  • El cobrim amb la salsa.
  • I al costat afegiu unes patates i una mica de bròquil.

A gaudir-ne!

Més informació
 
Destaquem